Πραγματοποιήθηκε την Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012 το πρωί, στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Β., προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ. της κ. Δημητρίου Δάσκαλου και του Προεδρείου του Σωματείου Οικοδόμων Περιφέρειας Βέροιας. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας κ. Δημήτριος Ταχματζίδης και το Προεδρείο του Σωματείου εργαζομένων στην ΔΕΥΑΒ.
Στην διάρκεια της συνάντησης τέθηκε από το Σωματείο των Οικοδόμων το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που πλήττει τον κλάδο, ειδικά την περίοδο αυτή με την δραματική πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας και ζήτησε από την ΔΕΥΑΒ συνεργασία και παρέμβασή της αναφορικά με την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, αναγνώρισε το πρόβλημα τόνισε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες του Προεδρείου και ανέφερε πως πρέπει, και για το σκοπό αυτό εργάζεται, ώστε να βρεθούν τρόποι για να ξεπεραστεί αυτή η οικονομική δυσπραγία, καθόσον δεν γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει η οικονομική κρίση. Όπως δήλωσε η επιχείρηση προχωρά με γρήγορα βήματα στην ένταξη προς χρηματοδότηση όσο το δυνατόν περισσοτέρων έργων στο Δήμο και στις Τοπικές Κοινότητες όπως έργα ύδρευσης αποχέτευσης, τηλεελέγχου και βιολογικών καθαρισμών στο Δήμο της Βέροιας, έργα που θα φέρουν και θέσεις εργασίας στο ντόπιο δυναμικό.
Παράλληλα η επιχείρηση προχωρά στην υλοποίηση, μετά από έγκριση διαθέσιμων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, αλλά και κάποια μικρά έργα αυτεπιστασίας, ενέργειες που συμβάλλουν και αυτές στη μείωση της ανεργίας.