Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, στην Καστοριά, το πρότυπο σεμινάριο «Χτίζοντας την αποτελεσματική ομάδα», που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Τα στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν ενεργά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιμέρους θεματικές του σεμιναρίου, με στόχο τη διεύρυνση των γνώσεων και ικανοτήτων τους σ’ ότι αφορά στη συγκρότηση, στη συντήρηση, στο δέσιμο και στην ωρίμανση μιας αποτελεσματικής ηγετικής ομάδας. Σε αυτό το πλαίσιο λειτούργησαν σε ομάδες και αξιοποίησαν τα προτεινόμενα εργαλεία και μεθόδους, προκειμένου να τα ενσωματώσουν στην καθημερινή τους πρακτική.
Μέσα από τις δραστηριότητες του σεμιναρίου, που έχει αναπτυχθεί από το γνωστό λειτουργό της διοικητικής επιστήμης (management) Νίκο Σκουλά, δόθηκε έμφαση στη βελτίωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν στην λήψη αποφάσεων, στην επικοινωνία, στη συνέργεια και στην ομαδικότητα, με στόχο την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών για την επίτευξη της όσο το δυνατόν καλύτερης εξυπηρέτησης των Πολιτών.