Μολονότι η ημερομηνία των εκλογών δεν έχει ανακοινωθεί και κάποιοι από τους πολιτικούς μας εκφράζουν αμφιβολίες για το αν θα προκηρυχθούν επισήμως τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα κόμματα και κυρίως αυτοί που είναι αυτοδικαίως υποψήφιοι, δηλαδή οι εκλεγμένοι βουλευτές, έχουν μπει στο δρόμο του προεκλογικού αγώνα.
Μάλιστα οι δυο από τους τρεις τοπικούς Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα ο Θ. Γικόνογλου και ο Α. Τόλκας έσπευσαν να ενημερώσουν τον αγροτικό κόσμο με ανακοινώσεις τους ότι ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να επισπευστεί η επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, δεδομένου ότι αυτοί αποτελούν μια μεγάλη δεξαμενή ψήφων από τη μια και στηρίζουν οικονομικά την τοπική κοινωνία. Από την πλευρά του ο Τ. Σιδηρόπουλος ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι έχει αποφασισθεί η επιστροφή ΦΠΑ από το αρμόδιο υπουργείο.
Ακόμα και αυτοί που δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η υποψηφιότητά τους έχουν προχωρήσει σε ενοικιασμό γραφείων, άρχισαν προετοιμασίες, συναντήσεις και άτυπες περιοδείες, αρθρογραφούν ή επισκέπτονται διάφορους φορείς κ.λπ.
Και αν το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί ακόμα στην Ημαθία να βρει υποψήφιους ώστε να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο, στη ΝΔ γίνεται το «έλα να δεις», αφού ο συντριπτικός αριθμός αυτών που κατέθεσαν επιθυμία να είναι υποψήφιοι, έχουν πάρει, όπως δηλώνουν οι ίδιοι τουλάχιστον, το πράσινο φως από τον Γραμματέα του κόμματος, ή από την Εκλογική Επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος και έχουν αποδυθεί σ΄ έναν αγώνα δρόμου για την εκλογή τους.
Σκληρή αναμένεται λοιπόν να είναι η μάχη και μεταξύ των υποψηφίων που θα βρίσκονται στο κάθε ψηφοδέλτιο, ενώ οι υποψήφιοι των δυο μεγάλων κομμάτων έχουν να αντιμετωπίσουν και την οργή του κόσμου γιατί ψήφισαν το μνημόνιο.
Αυτή ίσως είναι και η μεγαλύτερη δυσκολία.