Με ξεπούλημα όλων των αγροτικών προϊόντων ολοκληρώθηκε και η δεύτερη αγροτική αγορά την οποία διοργάνωσαν οι «Νέοι Αγρότες» Ημαθίας.
Η πώληση των αγροτικών προϊόντων έγινε στην περιοχή της αγοράς της κουλούρας και συμμετείχε ένας μεγάλος αριθμός παραγωγών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Οι καταναλωτές που προσήλθαν έκαναν τις αγορές τους σε χαμηλότερες τιμές, αφού τα προϊόντα πήγαιναν κατ΄ ευθείαν από τον παραγωγό σ΄ αυτούς χωρίς μεσάζοντες.
Σύμφωνα με όσα μας είπε ο Πρόεδρος των «Νέων Αγροτών» Νίκος Αγγελόπουλος η ποσότητα των προϊόντων ήταν διπλάσια από αυτήν που διατέθηκε κατά την πρώτη αγροτική αγορά και εξαντλήθηκαν όλα. Μάλιστα όπως τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος, αυτή τη φορά η αγοραπωλησία έγινε σε πολύ ήρεμο κλίμα, χωρίς το άγχος και το συνωστισμό που υπήρξε την πρώτη φορά, γεγονός που δείχνει ότι οι αγοραστές αρχίζουν και συνηθίζουν αυτόν τον τρόπο συναλλαγής.
Εκτός από τα προϊόντα που πουλήθηκαν στην πρώτη αγορά και ήταν κηπευτικά, φρούτα και λαχανικά, λάδι κά στη δεύτερη αγορά διατέθηκαν κρεατοσκευάσματα κρασί και τσίπουρο.
Στόχος των νέων αγροτών είναι η διοργάνωση και άλλων τέτοιων αγροτικών αγορών, δίνοντας και πάλι προτεραιότητα στα προϊόντα της Ημαθίας, ενώ σκοπεύουν οι «Νέοι Αγρότες» να δημιουργήσουν και σχετική ιστοσελίδα έτσι ώστε να διευκολύνονται περισσότερο οι αγοραστές.