Την απόφαση να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ η Δημοκρατική Συμμαχία , αλλά με προγραμματικές προϋποθέσεις, δήλωσε σε σχετικό ερώτημα από τη Βέροια, ο ευρωβουλευτής και στενός συνεργάτης της αρχηγού του κόμματος Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το Σάββατο στα τοπικά ΜΜΕ.

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του κ. Σκυλακάκη στο Νομό μας και σε όμορους Νομούς, εντασσόμενη προφανώς στο σχεδιασμό του κόμματος εν όψει των εκλογών για στενότερη και ουσιαστικότερη επαφή με τους ψηφοφόρους.
Ο κ. Σκυλακάκης λίγο πριν δεχθεί ερωτήσεις έκανε μια μικρή τοποθέτηση για τα πεπραγμένα της ΔΗΣΥ αυτά τα δυο κρίσιμα χρόνια για τη χώρα, τονίζοντας την υπεύθυνη και σοβαρή στάση που κράτησε το κόμμα της κ. Μπακογιάννη σε διάφορα νομοσχέδια και αποφάσεις που πάρθηκαν και σκοπό είχαν τη διάσωση της Ελλάδας.
«Έχουμε μια ανηφόρα δύσκολη και επώδυνη, ενώ πίσω μας υπάρχει γκρεμός», είπε, «οι πολιτικοί δεν λένε την αλήθεια και ιδιαίτερα από εδώ και πέρα που θα διανύουμε προεκλογική περίοδο αυτό θα γίνει περισσότερο εμφανές. Όπως έπραξαν με τις τροπολογίες που έφερναν σωρηδόν για ψήφιση στη Βουλή, γεγονός που δείχνει ότι μολονότι ισχυρίζονται ότι έχουν αλλάξει παραμένουν ίδιοι και διατηρούν τις ίδιες συμπεριφορές. Αρνητικό σημείο των κυβερνητικών συμπεριφορών είναι και η ψήφιση τροπολογίας που αφορά τη χρηματοδότηση των κομμάτων. Έχουν αποφασίσει να χαριστεί το χρέος τους, το οποίο παρά τη γενναία χρηματοδότηση από το δημόσιο κορβανά το έχουν αυξήσει σε σημείο που να μην μπορούν να ανταπεξέλθου. Ωστόσο το 90% του χρέους ανήκει στην Αγροτική Τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι θα κληθούν, οι αγρότες να το ξεπληρώσουν, καθώς η Τράπεζα θα είναι πιο σκληρή μαζί τους ή θα αυξήσει τις τιμές παροχής υπηρεσιών και τα επιτόκια. Και επειδή στα χρέη συμμετέχουν και τα κόμματα της Αριστεράς, σιωπούν», κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης.
Στη συνέχεια και στο ερώτημα για το τι σκέφτεται να πράξει η ΔΗΣΥ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας κάποιου κόμματος και ειδικότερα της ΝΔ υπογράμμισε ότι η ΔΗΣΥ είναι ένα κόμμα το οποίο πιστεύει και στηρίζει τις συνεργασίες, πόσο μάλλον τώρα που η οικονομική κατάσταση της χώρας απαιτεί να υπάρξει ευρύτατο μέτωπο συνεργασιών, ώστε να καταστεί δυνατόν η πιστή ακολούθηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το οποίο περιέχει σκληρά μέτρα λιτότητας, γεγονός που θα φέρει περισσότερες αντιδράσεις.
Στην πρόβλεψή του για την Ημαθία και το μέλλον της, είπε πως είναι ένας τόπος με τεράστιες δυνατότητες ως επί το πλείστον στον αγροτικό τομέα και μπορεί αξιοποιώντας, ειδικά αυτήν την κρίσιμη περίοδο, όλα τα πλεονεκτήματα όπως είναι η μαύξηση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας στην οποία ήδη είναι στραμένοι οι επιχειρηματίες και οι βιομηχανίες, να ανεβάσει τους οικονομικούς δείκτες της και να έχει την απαιτούμενη ανάπτυξη.»
Ακόμα προέβλεψε ότι η ΔΗΣΥ θα πάει καλά στις εκλογές στην Ημαθία εκθειάζοντας τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει την τοπική ευθύνη του κόμματος. «Εδώ έχουμε μια δραστήρια ομάδα με ικανότητες και δυνατότητες. Γι΄αυτό πιστεύω ότι στην Ημαθία θα πάμε πολύ καλά» τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως η αίσθηση που του δημιουργήθηκε και τις δυο φορές που επισκέφτηκε το Νομό μας και η επαφή του με καθημερινούς ανθρώπους σε διάφορα σημεία, είναι ότι εμπιστεύονται το κόμμα του.
Στο ερώτημα εάν υπάρχουν και άλλα ονόματα υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας πλην αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί, απάντησε ότι θα τα ανακοινώσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αμέσως μετά την προκήρυξη και τον ορισμό ημερομηνίας των εκλογών.
Παρόντες στη συνέντευξη τύπου, ήταν οι δυο υποψήφιοι βουλευτές Αντώνης Αυγέρος και Νίκος Λιολιόπουλος, ο Πρόεδρος Τ.Ο. της ΔΗΣΥ Ημαθίας Παναγιώτης Πασσάς, ο Θωμάς Μπλιάτκας από τη Νάουσα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νάουσας Βασίλης Τζώρτζης και ο συνάδελφος δημοσιογράφος Χρήστος Μπλατσιώτης