Την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας παιδαγωγική συνάντηση με θέμα : «Η επιθετικότητα στο χώρο του σχολείου» . Η συνάντηση περιελάμβανε τρεις εισηγήσεις :
1. «Παιδική Επιθετικότητα: Αιτίες και αντιμετώπιση», με εισηγητή τον κ. Παπαγεωργίου Γεώργιο , Σχολικό Σύμβουλο Π.Ε. Ημαθίας.
2. «Σχολικός Εκφοβισμός και ενδοσχολική βία: Ο ρόλος της οικογένειας και του Σχολείου», με εισηγήτρια την Αναγνώστου Ειρήνη, Σχολική ψυχολόγο, προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Ημαθίας.
3. «Επιθετικότητα στο σχολείο: Ο ρόλος της Σχολικής Κοινότητας στην πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας», με εισηγήτρια την κ. Μπολέτση Αγγελική, ψυχολόγο του Κέντρου «ΠΡΟΣΒΑΣΗ» Ημαθίας.
Οι εισηγητές αναφέρθηκαν στις μορφές επιθετικότητας, τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιθετική συμπεριφορά, τα χαρακτηριστικά του «θύτη» και του «θύματος», στο πώς επηρεάζει η επιθετικότητα την ανάπτυξη του παιδιού, στο πώς αντιμετωπίζουν οι γονείς και το σχολείο τα κρούσματα σχολικού εκφοβισμού, ενδοσχολικής βίας κ.λ.π. και πώς μπορεί να ενισχυθεί η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων μερών (οικογένειας, σχολείου και φορέων) στην πρόληψη και αντιμετώπισή του.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου, καθώς και των υπόλοιπων σχολείων του Δήμου Νάουσας και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Η συζήτηση που ακολούθησε έδειξε ότι το ζήτημα της επιθετικότητας στο σχολείο χρειάζεται περισσότερη προσοχή, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται έξαρση του φαινομένου που εκδηλώνεται πλέον σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες.