Επίσκεψη στο Δημαρχείο Βέροιας πραγματοποίησαν, το πρωί του Σαββάτου 29 Νοεμβρίου, εκπρόσωποι μεγάλης Τουρκικής εξαγωγικής εταιρίας με έδρα την Κωνσταντινούπολη, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας κρεάτων. Με αφορμή την πρόσφατη εμπορική συμφωνία τους, με τα Βιομηχανικά Σφαγεία Ημαθίας, για την εξαγωγή στην Τουρκία μεγάλου όγκου κρεάτων, οι Τούρκοι επιχειρηματίες επισκέφτηκαν τη Δήμαρχο Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, στο πλαίσιο γνωριμίας τους με τις τοπικές αρχές της πόλης.

Στη συνάντηση αναπτύχθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως, μεταξύ άλλων, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας ως μέσο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη διευκόλυνση των διαδικασιών σύναψης εμπορικών συμφωνιών και τη σπουδαιότητα του εμπορίου στην καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δυο γειτονικών λαών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι Τούρκοι επιχειρηματίες ευχαρίστησαν τη Δήμαρχο για τη συμβολή της, ώστε να ξεπεραστούν κάποια γραφειοκρατικά κωλύματα, στο δρόμο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Από τη μεριά της, η Δήμαρχος σημείωσε πως τέτοιου είδους συμφωνίες μόνο οφέλη μπορούν να προσφέρουν στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής, εξασφαλίζοντας νέες θέσεις απασχόλησης και ενισχύοντας την τοπική αγορά σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Παράλληλα, η κα Ουσουλτζόγλου αναγνώρισε και τη διπλωματική αξία τέτοιων συμφωνιών που σταδιακά μπορούν να διασφαλίσουν ένα κοινό μέλλον ευημερίας.