Μέχρι το Πάσχα έδωσε διορία ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεόδωρος Θεοδωρίδης στους εργαζομένους και το στελεχιακό δυναμικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας, για την κατάθεση προτάσεων διαχείρισης των προβλημάτων καθαριότητας του τόπου, στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο. Η συνάντηση έλαβε χώρα μεταξύ του προσωπικού, περί των 70 εργαζομένων, του Αντιδημάρχου, των Προϊσταμένων και της Διευθύντριας της Υπηρεσίας. «…Δεν ήταν μια συγκέντρωση για να βγάλουμε το συνδικαλισμό μας αλλά για να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις…», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος στα «Ε» μετά το τέλος της διαδικασίας και συνέχισε:
«…Ξεκαθάρισα από τη μεριά μου ότι δεν θα προχωρήσω στην ιδιωτικοποίηση, όσον αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων ή οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με την καθαριότητα. Περίμενα όμως προτάσεις, ώστε να αλλάξει η εικόνα του τόπου. Στους 14 μήνες που είμαι στην Αντιδημαρχία δεν είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα αυτή αλλά για να αλλάξει, πρέπει να διορθωθεί με το υπάρχον προσωπικό.
Αυτά είναι τα δεδομένα και δεν έχουμε δυστυχώς την πολυτέλεια για προσλήψεις. Άρα χρειαζόμαστε άλλο σχεδιασμό. Πρότεινα ανοιχτά να μπούμε στη διαδικασία να πείσουμε τον πολίτη ότι αποκομιδή δεν είναι μόνο η καθαριότητα.
Να καταλάβει δηλαδή ο πολίτης ότι πρέπει να κάνουμε μια οικονομία χρόνου μιας ή δύο ημερών για την αποκομιδή, κρατώντας κάποια απορρίμματα στο σπίτι μας. Να ξεφύγουμε από τις αυτονόητες λογικές του παρελθόντος. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια μιας ενεργούς χωματερής. Χρειαζόμαστε άλλες λύσεις διαχείρισης. Δυστυχώς προτάσεις δεν είχα, εκτός από τις κλασικές διαπιστώσεις προβλημάτων στους κάδους, άσχετα αν είμαστε στην πορεία αντικαταστάσεων και επιδιορθώσεων τους…».