Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Καταπολέμηση κουνουπιών – ενέργειες Αρχών και Φορέων ελέγχου στην ΠΚΜ» διοργανώθηκε με επιτυχία από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου («γυάλινο» κτίριο, Βασιλίσσης Όλγας 198, Θεσσαλονίκη). Παρόντες στην ημερίδα ήταν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα υγείας Θεοχάρης Αποστολίδης.
Η διοίκηση της Περιφέρειας εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μεγάλη ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, οι οποίοι ενημερώθηκαν εμπεριστατωμένα σχετικά με το ζήτημα της καταπολέμησης των κουνουπιών.
«Θέλουμε από τώρα, πριν αρχίσει η περίοδος εφαρμογής του προγράμματος, να συνεργαστούμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να προλάβουμε αδυναμίες και παραλείψεις που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Μετά την περσινή πετυχημένη εφαρμογή του σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, θέλουμε φέτος να είμαστε ακόμα πιο αποτελεσματικοί, να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα το πρόβλημα και να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία για όλους τους συμπολίτες μας», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Ήταν η πρώτη φορά που έγινε τόσο στοχευμένη ενημέρωση για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε πανελλαδικό επίπεδο. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πρωτοπορεί, διότι φροντίζει να επιμορφώσει έγκαιρα και σωστά τα στελέχη της, με βάση το οργανόγραμμα που έχει ήδη θεσμοθετηθεί με απόφαση του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη», τόνισε στην εισήγησή του ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Γιώργος Γιουφτσίδης, σχολιάζοντας τη διευρυμένη προσέλευση των συμμετεχόντων.
Στην ημερίδα κλήθηκαν και παρέστησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες από τις περιφερειακές ενότητες της ΠΚΜ, καθώς και εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται στην καταπολέμηση κουνουπιών (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, αναπτυξιακές εταιρείες ΠΚΜ, δήμοι), με σκοπό την έγκαιρη και εξειδικευμένη ενημέρωσή τους, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί μεθοδικά και συντονισμένα σε όλη την Περιφέρεια και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία του πληθυσμού.