«Καλούμε το ελληνικό δικαστικό σώμα να διαπιστώσει με τους προσφορότερους τρόπους που εκείνο νομίζει την εξαιρετικά επικίνδυνη διολίσθηση της χώρας σε καθεστώς αντισυνταγματικό και παρανομίας με όλους τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό, εξ’ αιτίας της δράσης της πλειοψηφίας της βουλής που εξελέγη τον Οκτώβριο 2009 σε τελείως διαφορετικές συνθήκες, και βρίσκεται σε τεράστια προφανή αναντιστοιχία ως προς την θέληση του εκλογικού σώματος.
Ζητάμε από το δικαστικό σώμα να εξαντλήσει τα περιθώρια που παρέχει ο νόμος για να διερευνήσει,
1.Ποιός έδωσε εντολή για την απρόκλητη δολοφονική επίθεση εναντίον του κ.Μίκη Θεοδωράκη και του κ.Μανώλη Γλέζου την Κυριακή 12/02/2012.
2.Κατά πόσο προϋπήρχαν συνεννοήσεις των ελληνικών πολιτικών κομμάτων με διεθνείς τράπεζες, τον George Soros, Goldman Sachs. και προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες για την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο, και την μέχρι τότε αδιανόητη ανάμειξη του διεθνούς νομισματικού ταμείου στα ευρωπαϊκά πράγματα.
3.Να ερευνηθεί σχετικά, ο ρόλος των πολυάριθμων διεθνών συμβούλων του. κ. Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου και οι σχέσεις που ορισμένοι εξ’ αυτών διατηρούν με την ηγεσία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
4.Την απόφαση της διοίκησης της τράπεζας της Ελλάδος να ευνοήσει την κερδοσκοπία στους ελληνικούς τίτλους (Τ+10).
5.Τους λόγους τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το έτος 2009 και γιατί ο κ.Παπακωνσταντίνου κατά αντίθεση με όλους τους υπουργούς οικονομικών του πλανήτη, επέλεξε να διαφημίσει παγκοσμίως το μεγάλο έλλειμμα της χώρας.
6.Τους λόγους για τους οποίους ο κ.Παπανδρέου και η κυβέρνησή του απέφυγαν να προστατεύσουν την χώρα δανειζόμενοι τα κεφάλαια που χρειαζόταν εν’ όψει της διαφαινόμενης δυσκολίας μελλοντικού δανεισμού της Ελλάδας.
7.Ποιός έδωσε την επανειλημμένη εντολή στις μονάδες αποκατάστασης τάξης, να καταργήσουν πρακτικά το δικαίωμα του συνέρχεστε των ελλήνων πολιτών, συμβάλλοντας πρακτικά στην σοβαρή και επικίνδυνη διαταραχή της δημόσιας τάξης στην χώρα.
8.Να ερευνηθεί αν και κατά πόσο έλληνες πολιτικοί, μέλη των οικογενειών τους ενεπλάκησαν σε κερδοσκοπία δια των CDS.
Το δικαστικό σώμα οφείλει να απαντήσει στο κατά πόσο οι όροι των διαφόρων συμφωνιών των δανειακών συμβάσεων που υπεγράφησαν ή προτίθεται να υπογράψουν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά είναι σύμφωνες με την ελληνική συνταγματική τάξη και το καλώς εννοούμενο εθνικό συμφέρον.
Πιστεύοντας στον πατριωτισμό των ελλήνων δικαστών,
δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους δικαστικούς λειτουργούς τυχόν πιέζονται να μην εκτελέσουν τα καθήκοντά τους όπως οφείλουν»

Y.Γ. Η παρούσα επιστολή που συντάχτηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΑΠ-ΣΠΙΘΑ για να επιδοθεί στο δικαστικό σώμα,παραδόθηκε την Τρίτη 3 Απριλίου
και στο δικηγορικό σύλλογο Βέροιας από μέλη της ΣΠΙΘΑΣ Βέροιας “Ρωμιοσύνη”.