Στο πλαίσιο συνεδρίασης του ΣΝΟ (Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο) που έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης 25 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Νομαρχιακού Συμβούλιου, συνεδρίασε επίσης το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Βέροιας με σκοπό την έγκαιρη λήψη μέτρων, για την αντιμετώπιση των πιθανών έκτακτων καιρικών φαινομένων εν όψει της χειμερινής περιόδου.

Της συνεδρίασης προέδρευσε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη και ήταν η πρώτη φορά που συνεργάστηκαν εκπρόσωποι και φορείς από το σύνολο του Καλλικρατικού δήμου. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Βέροιας, Δοβρά και Μακεδονίδος, της Αστυνομικής Διεύθυνσης και Τροχαίας Ημαθίας, της Πυροσβεστικής και της Δημοτικής Αστυνομίας, του Δασαρχείου καθώς επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας, Κ. Κοκολάκης, ο Δασολόγος της ΤΕΔΚ και ο Πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, Σ. Ζυγουλιάνος.

Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε κυρίως στον ορεινό όγκο του νέου διευρυμένου Δήμου Βέροιας όπως το Κάτω Βέρμιο (Σέλι), και περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Μακεδονίδος (Πιέρια) και Δοβρά (Φυτειά, Κωστοχώρι), οι οποίες κατά τεκμήριο αντιμετωπίζουν εντονότερα προβλήματα λόγω καιρικών φαινομένων τους χειμερινούς μήνες. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι προτεραιότητα του οργάνου είναι να εξασφαλίσει την προσπέλαση των δρόμων πρόσβασης προς τις παραπάνω περιοχές, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και τόνισαν πως με τον αποτελεσματικό συντονισμό μπορεί να καλυφθεί η καταγεγραμμένη έλλειψη προσωπικού.

Παράλληλα, για τις πεδινές περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Απ. Παύλου και Βεργίνας που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα από πλημμύρες, υπήρξε η υπόδειξη για τη δρομολόγηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων συντήρησης. Μάλιστα, σημειώθηκε ότι η ΤΕΔΚ έχει στη διάθεση της συγκεκριμένες μελέτες οι οποίες θα αξιοποιηθούν από τον Καλλικρατικό Δήμο Βέροιας.

Από τη μεριά της, η κα Ουσουλτζόγλου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μετακινηθούν οχήματα ή προσωπικό από τις υπηρεσίες των Δημοτικών Ενοτήτων Μακεδονίδος και Δοβρά. Απεναντίας, θα ενισχυθεί η ετοιμότητα και η επιχειρησιακή δυνατότητα των υπηρεσιών, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Στόχος μας, να απαντήσουμε κυρίως στην αγωνία των συμπολιτών μας που είτε κατοικούν στα ορεινά του νέου δήμου είτε απασχολούνται σε κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές. Να μη δυσκολέψει η ζωή τους, ούτε για μια στιγμή, όσο χιόνι και αν πέσει».