Το κοινωνικό τους πρόσωπο, την ευαισθησία και την αλληλεγγύη τους, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο, καλούνται να δείξουν οι οικογένειες της Βέροιας στηρίζοντας και «υιοθετώντας» οικογένειες απόρων.

Η διοίκηση του δήμου Βέροιας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια νέα δράση με τίτλο «Οι οικογένειες αγκαλιάζουν οικογένειες» και στο πλαίσιο αυτό, ζητά από όλους τους δημότες και τους φορείς της περιοχής που έχουν την δυνατότητα να στηρίζουν με τρόφιμα, ρούχα και βιβλία τις οικογένειες των απόρων.

«Ζητάμε από οικογένειες της Βέροιας, από επιχειρήσεις και φορείς να «υιοθετήσουν» οικογένειες απόρων και να τις ενισχύουν -στο βαθμό που μπορούν- με τρόφιμα και ρούχα. Δεν ζητάμε να δαπανούν κάποιο συγκεκριμένο ποσό. Όσο μπορεί να προσφέρει η κάθε οικογένεια. Αρκεί η δράση να μην γίνει μόνο μία φορά, αλλά να έχει μια συνέχεια», δήλωσε η δήμαρχος, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με στοιχεία από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, στο δήμο της Βέροιας είναι καταγεγραμμένες αυτή τη στιγμή 420 οικογένειες απόρων. «Όλες αυτές οι οικογένειες έχουν φέρει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν πως ζουν στα όρια της φτώχειας. Και ολοένα ο αριθμός αυξάνεται αφού οι καιροί είναι δύσκολοι», πρόσθεσε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Βαρβάρα Σταυροπούλου.

Οι άποροι ενισχύονται από το κοινωνικό παντοπωλείο και την τράπεζα ρούχων του δήμου Βέροιας, ωστόσο η διοίκηση του δήμου επιθυμεί να βάλει στο «παιχνίδι» και τους πολίτες σε μία προσπάθεια να καλυφθούν ακόμη περισσότερο οι ανάγκες των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

www.kathimerini.gr  με πληροφορίες από ΑΜΠΕ