Σε μία φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου η Επιτροπή Διοίκησης, το Σάββατο 31 Μαρτίου, πραγματοποίησε εκδήλωση τιμής προς τους διατελέσαντες προέδρους και μέλη επιτροπής στο πλαίσιο των 40 χρόνων από την σύσταση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου.

Με καλεσμένους όλα τα μέλη, με την παρουσία της Δημάρχου Βέροιας, του πατέρα Γεώργιου, πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης, εκπρόσωπου του Σεβαστού μας Μητροπολίτη, του προέδρου της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας κυρίου Χρήστου Παππά, του Διονύση Κούγκα, εκπρόσωπο του Αστυνομικού Διευθυντή Βέροιας, πολλών φίλων του κέντρου και κρατώντας ενός λεπτού σιγής για όσους “έφυγαν” από κοντά μας, ξεκίνησαν οι απονομές.

Ξεχωριστές οι κουβέντες του πρώτου και για πολλά χρόνια προέδρου κύριου Μιχάλη Μαρμαρά, που τόνισε τον εθελοντισμό και τον ανιδιοτελή χαρακτήρα των μελών.

Καθώς και τα λόγια του Κώστα Γιοβανόπουλου στο να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Κέντρου που λειτουργεί σαν αντίβαρο.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ε.Δ. του Ε.Χ.Κ.Σελίου κος Ζυγουλιάνος Στέργιος μεταξύ των άλλων ανέφερε:

“Όταν έχεις μπροστά σου μια λευκή κόλα χαρτί και προσπαθείς να την γεμίσεις με λέξεις που αφορούν 40 χρόνια από την σύσταση ενός χιονοδρομικού κέντρου, του δικού μας χιονοδρομικού κέντρου, και έχεις απέναντι σου την ιστορία αυτού του κέντρου δυσκολεύεσαι. Δυσκολεύεσαι πολύ.

Τι να πεις για όσα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια σε εσάς που τα έχετε δημιουργήσει;

Θα προσπαθήσω όμως, ξεπερνώντας την συγκίνηση, να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω. Ότι και εμείς προσπαθήσαμε. Ότι και εμείς καταφέραμε κάποια πράγματα. Κάποια λίγα έστω, σημαντικά όμως που σαν κύριο στόχο είχαν και έχουν να ανεβάσουν το βουνό μας, το χιονοδρομικό μας κέντρο στην κορυφή.

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Πέρασαν 40 χρόνια, 4 Φλεβάρη 1972 και με το Βασιλικό Διάταγμα 57 το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου συστάθηκε. Ο Μιχάλης ο Μαρμαράς, στις 13 Μάρτη του ίδιου έτους ορίζεται ο πρώτος Πρόεδρος του. Ακολουθεί ο Αντώνης ο Αλεβιζάκος, πάλι ο Μαρμαράς, ο Δημητρός ο Ανδρεάδης, ο Τάκης ο Πέτκος, ο Γιαννακός ο Σίμος, ο Κώστας ο Γιοβανόπουλος. Άξιοι και ικανοί όλοι τους. Άνθρωποι με μεράκι, με διάθεση, με όραμα. Δυστυχώς κάποιοι δεν είναι κοντά μας σήμερα, τους σκεφτόμαστε όμως, τους ευχαριστούμε και τους τιμούμε.

Η Ε.Δ. του Ε.Χ.Κ. Σελίου με απόφαση του, με αυτή την σεμνή εκδήλωση τιμά σήμερα όλους τους διατελέσαντες προέδρους της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου καθώς και τα μέλη των επιτροπών και τους ευχαριστεί για την προσφορά τους.”

Ακολούθησε και τελείωσε η βραδιά με λίγο κρασί, πολύ κουβέντα, και αμέριστη συγκίνηση.