Σε Αλεξάνδρεια και Λιανοβέργι βρίσκονται τα δυο στρατόπεδα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα την οποία παρέδωσαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αξιωματικοί του Στρατού και αφορούν την Ημαθία. Η λίστα περιέχει 32 ανενεργά στρατόπεδα εκ των οποίων μόλις τα 11-12 πληρούν όλες τις προδιαγραφές, ώστε να λειτουργήσουν άμεσα, ως κέντρα φύλαξης μεταναστών

Δεν έχει γίνει γνωστό ωστόσο εάν θα ισχύσει ο σχεδιασμός που είχε γίνει παλαιότερα από το αρμόδιο υπουργείο και συμπεριελάμβανε στρατόπεδα της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας. Τότε υπήρξε αντίδραση από τους δυο Δημάρχους των αντίστοιχων πόλεων, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας πήρε την απόφαση ότι δεν θα αποδεχτεί κάτι τέτοιο και μάλιστα εξέδωσε σχετικό ψήφισμα.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η οποία θα κληθεί να προτείνει τα τρία στρατόπεδα της περιοχής της που θα μετατραπούν σε κέντρα φύλαξης μεταναστών, έχει δηλώσει δια στόματος του αν. Περιφερειάρχη ότι δεν θα κατατεθεί καμιά πρόταση εάν δεν προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες.

Αναμένεται η  αντίδραση ή συγκατάβαση από τους Δήμους της περιοχής της Ημαθίας, οι οποίοι οφείλουν να πάρουν θέση

Σύμφωνα με τον κατάλογο των αξιωματικών τα ανενεργά στρατόπεδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα φύλαξης μεταναστών σε όλη την Ελλάδα είναι:

Τρία στρατόπεδα είναι στην περιφέρεια Αττικής, δύο στην Πάρνηθα και ένα στην Κερατέα.

Δέκα στρατόπεδα βρίσκονται στον Έβρο στις περιοχές, Καρωτή, Χελιδόνα,Μεταξάδες, Καστανιές, Νεοχώρι, Βρυσικά, Κήποι και Ασημένιο.

Στο νομό Θεσσαλονίκης υποψήφια για κέντρα μεταναστών είναι στρατόπεδα σε Θέρμη, Διαβατά και Λαγκαδίκια.

στο νομό Σερρών σε Κερδύλλια, Αχλαδοχώρι και Πεντάλοφο, ενώ από δύο στρατόπεδα θα χρησιμοποιηθούν στους νομούς Κοζάνης, Ημαθίας και Δράμας.

Τα υπόλοιπα κέντρα θα δημιουργηθούν στη Φλώρινα, στην Πέλλα, στην Καστοριά, στη Σκύδρα, στη Ροδόπη, στην Κω και στο Ρέθυμνο.

 

Ο ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ: