Η συνάντηση, όπως είχε οριστεί από τη νεολαία του «Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Βέροιας», έλαβε χώρα, το Σάββατο της 24ης Μαρτίου, στην άνετη ‘’Sala’’ της Ελιάς, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η βραδιά ξεκίνησε σε χαλαρούς ρυθμούς στις 9.00μμ., όπου οι νέοι του Συλλόγου υποδέχτηκαν θερμά όλους τους φίλους, καλωσορίζοντάς τους με γλυκό κρασί , ευχές και χαμόγελα! Το έδαφος προετοίμασε ο Κωνσταντίνος Μέλιος, που με τη φωνή και την κιθάρα του πέτυχε από νωρίς να διαμορφώσει το κλίμα κατάλληλα.

Η  επίσημη έναρξη του χορού έγινε λίγο αργότερα, όταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Τσίρης Γιώργος έδωσε το έναυσμα! Η νεολαία του Συλλόγου με τη σειρά της, καλωσόρισε όλους τους φίλους ανοίγοντας το χορό τραγουδώντας ένα βλάχικο τραγούδι.

Επίτιμος καλεσμένος της βραδιάς  ήταν ο ηθοποιός Γιώργος Καραμίχος, που αποδέχτηκε το κάλεσμα της νεολαίας και  τίμησε με την παρουσία του όλους  τους παρευρισκομένους. Ο ηθοποιός συγκινημένος που είδε γνώριμα και οικεία άτομα, χόρεψε και τραγούδησε  με τη ψυχή του,  δείχνοντας ευχαριστημένος με την προσπάθεια των νέων! Ο «Σύλλογος Βλάχων Βέροιας» του απένειμε τιμητική πλακέτα  τόσο για τη συνεισφορά του στο σύλλογο, αφού υπήρξε μέλος και χορευτής στο παρελθόν, όσο και για την προσφορά του στο χώρο του πολιτισμού σήμερα.

Το κέφι ‘’άναψε για τα καλά’’ όταν η ορχήστρα ακούστηκε συνοδεύοντας τη νεολαία. Ο Γιώργος Μανέκας και ο Δημήτρης Παράσχος με την ορχήστρα τους, κράτησαν ζωντανό τον παλμό του χορού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Καλεσμένος από τη νεολαία του Συλλόγου ήταν και ο Δημήτρης Κοκώνης που ήρθε από τις Σέρρες για να πει μερικά βλαχόφωνα τραγούδια της περιοχής.

Η βραδιά επιφύλλασε εκπλήξεις για μερικούς ακόμη. Η νεολαία του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, θέλησε να τιμήσει το Τάκη Γκαλαϊτση, για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του στο Σύλλογο και την πρόθυμη στήριξή του προς τους νέους, όπως επίσης το Γιώργο Μανέκα και το Δημήτρη Παράσχο για την συνεισφορά τους στο Σύλλογο και την υποστηρικτική τους δράση.

Ο χορός της νεολαίας 2012, φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας σε όλους τυπωμένο το εξής μήνυμα: «όλοι εκείνοι που αγαπούμε την παράδοση το αποδεικνύουμε έμπρακτα!» και η παράδοση εχθές μας το αντάμειψε με  συγκίνηση και δάκρυα χαράς. Η ικανοποίηση και η καλοπέραση έγινε αντιληπτή από όλους που με χαρά και ανυπομονησία ευχήθηκαν «Καλή Αντάμωση!».