Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012, οι μαθητές/τριες των Α΄2, Γ΄1 και Ε΄1 τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη σε Κέντρο Ανακύκλωσης Αυτοκινήτων – Μετάλλων – Πλαστικών – Οικιακών Συσκευών στην Κουλούρα, συνοδεία των δασκάλων τους κκ. Παπαθανασίου Ζωής, Μουρατίδου Μαριάννας, Γανοπούλου Κικής και της Δ./ντριας του σχολείου κ. Κουκουρίκου Αρίστης. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του κοινού Περιβαλλοντικού Προγράμματος που αναπτύσσουν οι τάξεις αυτές με θέμα την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στο χώρο από τον ιδιοκτήτη του Κέντρου κ. Εμμανουηλίδη Θέμη, ο οποίος μίλησε στους μικρούς μαθητές για τη διαδικασία ανακύκλωσης των αντικειμένων που παραλαμβάνει και πραγματοποίησε επίδειξη ανακύκλωσης δύο παλαιών αυτοκινήτων. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα με την όλη διαδικασία, με το πώς δηλαδή ένα αυτοκίνητο ανακυκλώνεται και καταλήγει να γίνει κύβος σιδήρου.

Στο τέλος, ο κ. Εμμανουηλίδης επεφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη στους μικρούς επισκέπτες, έναν πολύ όμορφο μπουφέ με κουλουράκια, γλυκά, χυμούς και νερό! Όπως μας είπε ο ίδιος, το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009 και ήταν η πρώτη φορά που τους επισκεπτόταν σχολείο. Τον ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία.

Η Διευθύντρια

Κουκουρίκου Αρεστούλα