Το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας διοργανώνει ανοιξιάτικες συναυλίες μουσικής δωματίου στην αίθουσα συναυλιών της «Εστία Μουσών».

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και ώρα 20:00 το «Duo Ευφωνία» που αποτελείται από τις Αγγελίνα Γεωργιάδου στο βιολί και Ντάρια Βόλκοβα στο πιάνο. Θα ερμηνεύσουν έργα Μπετόβεν, Γκριγκ, Ντβόρακ, Πιατσόλα κ.ά.

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2012 και ώρα 20:00 το «Trio Senza» που αποτελείται από τους Νίκο Κουνατίδη στο βιολί, Χρήστο Κυπαρίση στο βιολοντσέλο και Ηλία Στασινό στο πιάνο. Συνοδεύουν σπουδαστές της Τάξης Μουσικής Δωματίου του καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας Χρήστου Κυπαρίση. Θα ερμηνεύσουν έργα Μπετόβεν, Βιβάλντι, Μέντελσον κ.ά.

Η είσοδος και για τις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

 

Βιογραφικό σημείωμα Αγγελίνας Γεωργιάδου

Γεννήθηκε στην Ρωσία το 1988. Σε ηλικία 6 ετών άρχισε μαθήματα βιολιού με τον καθηγητή Συμεωνίδη Γιώργο στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος καθώς και με τον καθηγητή Λαζαρίδη Κώστα. Το 1997 και το 2000 έλαβε μέρος στον διαγωνισμό έγχορδων Βορείου Ελλάδος και απέσπασε το Β’ βραβείο βιολιού χωρίς να δοθεί πρώτο.

Το 2002 έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Μουσικό Αγώνα όπου απέσπασε το Α’  Βραβείο. Το 2004-2008 φοίτησε στο Κολλέγιο Gnessin της Μόσχας ,στην τάξη του καθηγητή E. Durnovo. Το 2007 αποφοίτησε από το Ωδείο Βορείου Ελλάδος και πήρε το δίπλωμα βιολιού με «Άριστα» παμψηφεί και «Χρυσό μετάλλιο». Την ακαδημαϊκή χρονιά 2008-2009 φοίτησε στη Scuola di Musica της Φλωρεντίας με τον prof. P. Vernikov.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα Νέων Conservatoire Βορείου Ελλάδος και με την Συμφωνική Ορχήστρα Μουσικού Κολλεγίου Gnessin της Μόσχας. Έχει παρακολουθήσει  σεμινάρια με τους: Z. Brοn, P. Vernikov, S. Kravchenko, E. Durnovo, M. Hossen, I. Sytina, A. Kandinskaya. Από το 2010 φοιτά στο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Βιέννης (University of Music and Performing Arts Vienna) στην τάξη της Prof. Jela Spitkova. Από το 2010 είναι υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

 

Βιογραφικό σημείωμα Ντάρια Βόλκοβα

Γεννήθηκε το 1991 στο Ουζμπεκιστάν. Σε ηλικία 5 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου με την καθηγήτρια Begalova. Μεταξύ 1998-2005 φοίτησε στην Ειδική Δημοτική Ακαδημαϊκή Μουσική Σχολή ονόματος «Uspensky» στη τάξη  της διακεκριμένης καθηγήτριας L.R. Florentieva στη Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν. Το 2000 απέσπασε το Β’ βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στο Καζακστάν. Το 2002 απέσπασε το Α’ βραβείο στο Κρατικό Διαγωνισμό του Ουζμπεκιστάν.

Το 2003 συμμετείχε σε σεμινάρια στη Μόσχα που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Νέα Ονόματα» στο οποίο της έγινε πρόταση να συνεχίσει τις σπουδές της στην Κεντρική Μουσική Σχολή του Conservatory της Μόσχας P.I. Tchaikovsky, όπου και ξεκίνησε τις σπουδές της το 2005. Το 2010 αποφοίτησε από τη Σχολή και ξεκίνησε της σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Βιέννης (University of Music and Performing Arts Vienna) στην τάξη του Prof.Mag. C. Hinterhuber.