Η Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Κίνηση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας καταδικάζει το πρωτοφανές κλίμα αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα. Τα όσα τραγικά συνέβησαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης σε όλη την επικράτεια γύρισαν την ιστορική μνήμη στην εποχή της επταετίας, αμαύρωσαν την επέτειο του ‘21 και κατέδειξαν με εμφατικό τρόπο την πλήρη δυσαρμονία που υπάρχει ανάμεσα στη δοτή και συνταγματικά έκθετη κυβέρνηση Παπαδήμου και στον ελληνικό λαό, ο οποίος δεν κάμφθηκε σε καμιά περίπτωση από τα αστυνομο-τρομοκρατικά μέτρα και εκδήλωσε την πλήρη αντίθεσή του στις υποδουλωτικές πολιτικές των μνημονίων, που εφαρμόζει η δοτή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ του τραπεζίτη πρωθυπουργού, με την πλήρη κάλυψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κάρολου Παπούλια ο οποίος είναι πολιτικά έκθετος.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε ακόμα στον εκπαιδευτικό κόσμο της Ημαθίας και σε όλους τους συμπολίτες μας τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδη, τη Δήμαρχο Βέροιας κ. Ουσουλτζόγλου και το μνημονιακό βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας κ. Σιδηρόπουλο, οι οποίοι:

  • Ανέχθηκαν την επιβολή στην πόλη της Βέροιας κλίματος πρωτοφανούς αστυνομοτρομολαγνείας με προληπτικές συλλήψεις.
  • Αρνήθηκαν, ενώ μπορούσαν, να πάρουν μέτρα εκτόνωσης της κατάστασης (εξέδρα επισήμων χωρίς πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα) επιλέγοντας το δρόμο του αυταρχισμού, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε μια παρέλαση αστυνομοκρατούμενη για την οποία θα έπρεπε να ντρέπονται.