Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος της Αστυνομικής Ακαδημίας (Kέντρο Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας), ανακοινώνεται, ότι την 19-03-2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 08:00΄ στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Πανόραμα Βέροιας, άρχισε η λειτουργία του πρώτου από τα πέντε σεμινάρια, διάρκειας έξι ημερών έκαστη, του εκπαιδευτικού προγράμματος, με τίτλο: «Μετεκπαίδευση προσωπικού που έχει προσληφθεί για τις ανάγκες ασφαλείας ή φρούρησης οποιασδήποτε εγκατάστασης ή χώρων Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Επιχειρήσεων κ.λ.π.», με τη συμμετοχή σαράντα (40) εκπαιδευομένων.

Στις θεματικές ενότητες του προγράμματος εκπαίδευσης συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά αντικείμενα διδασκαλίας θεωρητικής και πρακτικής άσκησης που αφορούν:  Στοιχεία Βασικών Οργανικών Διατάξεων, Ποινικός Κώδικας, Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι, Ποινική Δικονομία, Εκρηκτικά, Χρηματαποστολές-Φρούρηση Στόχων, Αυτοπροστασία, Αυτοάμυνα, Οπλοτεχνική-Σκοποβολή.

Οι ανωτέρω εκπαιδευόμενοι θα εκπαιδευτούν κατά το χρονικό διάστημα από 19-03-2012 έως 30-03-2012 από Εμπειρογνώμονες Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος ΧηΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ με την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος καλωσόρισε τους εκπαιδευόμενους τονίζοντας τα εξής:

«Κύριοι, ως Διοικητής του Κέντρου Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σας καλωσορίζω εδώ στην περιοχή Πανόραμα στην πόλη της Βέροιας στις εγκαταστάσεις του νέου σύγχρονου Εκπαιδευτικού Κέντρου του Σώματος.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να αποκτήσετε τις γνώσεις που είναι απαραίτητες για να ασκήσετε τα καθήκοντά σας ακόμη καλύτερα, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα συνεργαζόμενοι με τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για την καλύτερη παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών στο Ν.Π.Δ.Δ. φορέα εργασίας σας επ΄ωφελεία της κοινωνίας και των πολιτών.

Αγαπητοί εκπαιδευόμενοι, είμαι βέβαιος ότι η άριστη επιλογή του έμπειρου και αξιόλογου διδακτικού προσωπικού από Εμπειρογνώμονες Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, με πλούσια εμπειρία στο αντικείμενό τους, καθώς επίσης και η Σχολή με τη συνεχή φροντίδα και επίβλεψή της, θα επιτελέσουν επάξια την αποστολή τους και θα σας δώσουν όλα εκείνα τα εφόδια, τα οποία αξιοποιώντας τα θα πετύχετε στη δύσκολη κοινωνική αποστολή σας.»