Άγγιξε την πρόκριση η ομάδα των Παίδων!

 

Μια νίκη και μια ισοπαλία ήταν ο  απολογισμός για τις Περιφερειακές ομάδες Παίδων και Νέων της 3ης Περιφέρειας, όπου συμμετέχουν οι Ενώσεις  Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς,  Κοζάνης, Φλώρινας, απέναντι στην 5η Περιφέρεια όπου αντίστοιχα συμμετέχουν οι ΕΠΣ Κέρκυρας, Ηπείρου, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας/Λευκάδας, Άρτας, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων “Good League ΟΠΑΠ”.

Πιο συγκεκριμένα οι Παίδες της 3ης Περιφέρειας επικράτησαν  με 3-1 μέσα στη Ηγουμενίτσα, χάνοντας όμως την συμμετοχή τους στη επόμενη φάση, αφού είχαν ηττηθεί με 4-1. Αντίθετα οι Νέοι, που διακρίνονται στην φωτο από το πρώτο παιχνίδι, κατάφεραν να αποσπάσουν ισοπαλία με 1-1, παρότι έπαιζαν από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, με παίκτη λιγότερο και επειδή στο πρώτο παιχνίδι είχαν κερδίσει με 2-1, σφράγισαν την συμμετοχή τους, στις έξι καλύτερες Περιφερειακές ομάδες.

 

ΠΑΙΔΕΣ:  5η Περιφέρεια – 3η Περιφέρεια   1-3

 

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση οι νεαροί παίκτες της 3ης Περιφέρειας επιβλήθηκαν  με   3-1 των αντιπάλων τους και πήραν τυπικά την ρεβάνς από την 5η Περιφέρεια, αλλά ουσιαστικά αποκλείστηκαν από την συνέχεια του θεσμού, με ένα γκολ διαφορά. Σίγουρα για τους νεαρούς επίλεκτους και ιδίως όσους συμμετείχαν από την ΕΠΣ Ημαθίας, ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Η ομάδα των Παίδων  αποκόμισε πολλά θετικά από την αναμέτρηση. Και το λέμε αυτό γιατί από το πρώτο παιχνίδι δικαιούταν κάτι παραπάνω και όχι μια βαριά ήττα με 4-1. Έτσι η ρεβάνς για πολλούς αποκτούσε τυπικό χαρακτήρα. Για όλους όμως εμάς, που γνωρίζουμε τις δυνατότητες των  παικτών, οι παίκτες του Νίκου Βασιλείου έδωσαν με την εμφάνισή τους ένα μάθημα αγωνιστικής συμπεριφοράς και λίγο έλειψε να κάνουν την έκπληξη, αφού στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης, οι επιθετικοί των φιλοξενούμενων, έχασαν μοναδική ευκαιρία να πάνε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι της 5ης Περιφέρειας μόλις στο 14′ άνοιξαν το σκορ με τον καλύτερο παίκτη τους τον Σφήκα. Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό (15’), όταν ο Γεωργιάδης από κοντά ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά αφού νωρίς στο55’λεπτό ο Φαχατίδης  γύρισε το ματς, γράφοντας το 1-2. Δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο67’λεπτό Λιάμης ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 1-3 και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των νεαρών, για ένα ακόμη γκολ που θα τους έφερνε κοντά στην επόμενη φάση, αυτό δεν ήρθε μέχρι την λήξη του αγώνα, αφήνοντας στους νικητές ανάμικτα συναισθήματα χαράς για την νίκη και την προσπάθεια και πικρία για τον αποκλεισμό.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Αγγελακόπουλος από την ΕΠΣ  Καρδίτσας,  με βοηθούς τους κ.κ.  Τίκα και  Βαφειάδη.

5η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Ζαβογιάννης – Σιδερόπουλος), Πέτρου, Σταύρος, Κώστας, Πουλημένος, Αντωνίου,. Μανιώτης, Καρβουνης, Νάτσος, Κιτσώνης (68΄ Μπουζούνης), Σφήκας (60΄ Νικολάου), Λιάρος (80΄ Καρασοβίτης)

3η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Βασιλείου, βοηθός Κωνσταντινίδης) Λαμπίρης, Πιλικίδης, Γρίβας, Λιάμης, Χατζηγεωργίου, Παχατίδης (72΄Τσιαρτσιώτης), Κεσίδης (61΄ Μπουρδάνος), Κωτσόπουλος, Σαμαράς (41 Πιστόλας), Γεωργιάδης, Κύρου.

 

 

Για την Γ’ φάση στους Παίδες προκρίθηκαν οι παρακάτω Περιφέρειες:

1η Περιφέρεια (Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης)

4η Περιφέρεια (Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Πιερίας, Τρικάλων)

5η Περιφέρεια (Κέρκυρας, Ηπείρου, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας/Λευκάδας, Άρτας)

7η Περιφέρεια (Αθηνών, Αν. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Ευβοίας, Πειραιά)

8η Περιφέρεια (Αχαϊας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Αιτωλοακαρνανίας)

*11η Περιφέρεια (Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων) πέρασε στη γ’ φάση, χωρίς αγώνα.

 

 

ΝΕΟΙ: 5η Περιφέρεια – 3η Περιφέρεια  1-1

 

Η 3η Περιφέρεια άντεξε στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας και το 1-1 ήταν αρκετό για να  δώσει την πρόκριση στην ομάδα των Νέων για την επόμενη φάση, αφού στο πρώτο παιχνίδι στην Κοζάνη είχε κερδίσει με  2-1.

Το πρώτο ημίχρονο κύλισε χωρίς μεγάλες φάσεις στις δυο εστίες. Οι γηπεδούχοι της        5ης Περιφέρειας έχοντας το εις βάρος τους αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, προσπάθησαν περισσότερο χωρίς ωστόσο να κάνουν την μεγάλη ευκαιρία. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι στο60’λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον αρχηγό τους τον Στασινόπουλο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Στο68’λεπτό η ομάδα της 3ης Περιφέρειας, μένει με δέκα παίκτες, αφού στο σημείο εκείνο αποβάλλεται ο Μουρατίδης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. ‘Oσο περνούσε  η ώρα οι γηπεδούχοι παίζοντας με παίκτη παραπάνω έκλεισαν στα καρέ τους αντιπάλους και δεν άργησαν να φέρουν το παιγνίδι στα ίσα αφού στο81’λεπτό ο Μόσχος ισοφάρισε σε 1-1. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, η ομάδα της 3ης Περιφέρειας άντεξε μέχρι την λήξη του αγώνα και με το ισόπαλο αυτό αποτέλεσμα, σφράγισε την πρόκριση για την επόμενη Γ’ φάση, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Τριαντ. Τίκας  από την ΕΠΣ  Καρδίτσας,  με βοηθούς τους κ.κ. Βαφειάδη και  Αγγελακόπουλο

5η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Ζαβογιάννης – Σιδερόπουλος), Χάσκης, Πάπας, Βαζίλιας, Λιώνης, Ρακόπουλος, Χαλούλος (70΄ Σούφης), Βαρτσιώτης, Σιώρος (λτρ.13 Καλπακούλας) Γαλάνης (57΄ Γαζής), Βασιλείου, Μόσχος.

3η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Βασιλείου, βοηθός Κωνσταντινίδης), Χατζάρας, Ρογγότης (37΄ λτρ. Τάσιος), Μουρατίδης, Ινδός, Τάσκας, Μιλιάτης, Ακριτίδης, Μπόζιαρης (84΄ Γκαζόπουλος), Σίμου, Στασινόπουλος, Παπακώστας (70΄ Ντάπης).

 

Για την Γ’ φάση στους Νέους προκρίθηκαν οι παρακάτω Περιφέρειες:

1η Περιφέρεια (Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης)

3η Περιφέρεια (Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας)

4η Περιφέρεια (Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Πιερίας, Τρικάλων)

7η Περιφέρεια (Αθηνών, Αν. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Ευβοίας, Πειραιά)

9η Περιφέρεια (Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας)

*11η Περιφέρεια (Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων) πέρασε στη γ’ φάση, χωρίς αγώνα.