Ομιλητές οι κ. Δ.ΒΑΡΝΑΒΑΣ και Α.ΒΑΣΙΑΔΗΣ

Η επιχειρούμενη αποδόμηση των δημοσίων δομών υγείας που εξυφαίνεται εδώ και καιρό με αποκλειστικά λογιστικά κριτήρια, αποτέλεσε αντικείμενο ανοικτής ημερίδας που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης στην οποία συμμετείχαν οι κοινωνικοί φορείς του Νομού, με αφορμή την αναγγελθείσα συγχώνευση του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Βαρνάβας Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Ιατρών και ο κ. Αναστάσιος Βασιάδης Πρόεδρος του ΤΣΑΥ. Παρευρέθησαν ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ε. Στυλιανίδης , πρόεδροι και εκπρόσωποι όλων σχεδόν των κοινωνικών φορέων του Νομού.

Τους ομιλητές παρουσίασε κατά την εισαγωγική του παρουσίαση ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Στέργιος Κυριαζίδης.

Ο κ. Δ.Βαρνάβας κατά την ομιλία του εξέφρασε τους φόβους του για πιθανές συγχωνεύσεις των συνεργαζόμενων Νοσοκομείων συμπεριλαμβανομένου και του ΓΝ. Κομοτηνής με το ΠΝ Αλεξανδρούπολης καθώς ο συνδυασμός της σοβαρής έλλειψης ιατρικού προσωπικού με την ανάγκη μείωσης των λειτουργικών εξόδων των νοσοκομείων κατά το 2012 κατά 8% θα το καταστήσει αναπόφευκτο. Ζήτησε από τους πολίτες της Ροδόπης να παραδειγματισθούν από τις κοινωνίες του Ρεθύμνου, της Καρύστου, της Ρόδου και των άλλων πόλεων και να αντισταθούν σθεναρά σε οποιαδήποτε συρρίκνωση του νοσοκομείου.

Ο κ. Α.Βασιάδης αναφέρθηκε στις ήδη 50 συγχωνεύσεις νοσοκομείων που έχει προχωρήσει το υπουργείο πανελληνίως μεταξύ των οποίων και στην Ημαθία, ενώ χαρακτήρισε ολέθριο λάθος την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής που αποτελεί τον κεντρικότερο πυλώνα δημόσιας υγείας την περιοχή.
Ο Αναστάσιος Βασιάδης αναφέρθηκε περαιτέρω στις δραματικές επιπτώσεις για την περίθαλψη των πολιτών από την αμετροεπή και πρόχειρη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ, ενώ περιέγραψε τις ολέθριες για το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας προοπτικές μετά το PSI και την δυνατότητα του να υποστηρίζει τους ασφαλισμένους, αιτιολογώντας την απορριπτική απόφαση του ΤΣΑΥ και των υπολοίπων ταμείων που συνθέτουν τον ΕΤΑΑ.