Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και η γραμματεία του ΠΑΜΕ οργάνωσαν την Τρίτη, στις 7.00 το απόγευμα συγκέντρωση – αποκλεισμό έξω από  κατάστημα του Αρβανιτίδη στη Νάουσα. Με έμπρακτο τρόπο για μια ακόμη φορά εκφράστηκε η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη σε εργαζόμενη του Αρβανιτίδη, που απολύθηκε την Πέμπτη 8 Μάρτη το απόγευμα με θυροκόλληση της απόλυσης στην πόρτα του σπιτιού της.

Η εταιρεία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ μετά την μαζική άρνηση της πλειοψηφίας των εργαζομένων, δεν μπόρεσε να περάσει την μείωση των μισθών με την κατάργηση της κλαδικής σύμβασης εργασίας. Παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς η πλειοψηφία των συναδέλφων δεν λύγισε και συσπειρώθηκε στα κλαδικά σωματεία τους και στην επιτροπή αγώνα εργαζομένων.

Η κίνηση του εργοδότη να συνεχίσει τις απολύσεις δείχνει την διάθεσή του να ολοκληρώσει ό,τι ξεκίνησε.  Θέλει να εκφοβίσει για μια ακόμη φορά και να περάσει ανενόχλητος όποιο μέτρο κρίνει αυτός ότι τον συμφέρει.

Είναι η ώρα συνάδελφοι να δείξουμε την δύναμή μας και την αποφασιστικότητά μας. Καμία υποχώρηση στις ορέξεις του εργοδότη. Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να περάσουμε στην αντεπίθεση οργανωμένα και συλλογικά. Δεν πρέπει να υποκύψουμε στις απειλές και την τρομοκρατία.

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας πραγματοποιήθηκε μια τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας με εκπρόσωπο της εταιρείας Αρβανιτίδη που εμμένει στην απόφασή του, ενώ προγραμματίστηκε και δεύτερη την επόμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Εργασίας. Η απολυμένη συναδέλφισσά μας εργάζεται 9 χρόνια, έχει τρία παιδιά και πριν ένα χρόνο απολύθηκε και ο σύζυγος της από τον Αρβανιτίδη. Η απόλυσή της οφείλεται στη δράση της ενάντια στην επιδίωξη της εργοδοσίας να καταργήσει κλαδικές συμβάσεις εργασίας, να μειώσει παραπέρα το εισόδημα των εργαζομένων.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και οι εργαζόμενοι του Αρβανιτίδη γνωρίζουν πολύ καλά τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας χωρίς ρεπό, την καθυστέρηση πληρωμών, τα εξοντωτικά ωράρια, τις απλήρωτες υπερωρίες κλπ.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το ΠΑΜΕ τις επόμενες μέρες θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στις επιδιώξεις της εργοδοσίας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ