Η γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ (Αγ. Αντωνίου 26) το Σάββατο 17 Μαρτίου, εγκαινίασε την ατομική έκθεση του Γιώργου Σκυλογιάννη, με την συμμετοχή 17+ ποιητών:

Αβραμίδου Ιωάννα, Αλεξάνδρα Μπακονίκα, Αλισάνογλου Γιώργος, Γεωργιάδου Στέλλα, Γκίτση Αναστασία, Ζβες Θεοφάνης, Θεοχάρης Χ. Γιώργος, Κανιούρα Ανθή, Καρακόκκινος Ανδρέας, Κουμασίδης Δάνης, Κουμλά Μάγδα, Κουτσουμπέλη Χλόη, Ξύδη Χαριτίνη, Παυλίδου Κάκια, Τσιράκου Μαρία, Πόλυ Χατζημανωλάκη, Χατζίκου Αννίτα, Χαλκιαδάκη Νίκη.

 

Η ζωγραφική του Γιώργου Σκυλογιάννη, υπήρξε πάντα ένα εγχείρημα μιας ποιητικής εικαστικής αφήγησης και γλωσσοπλασίας, μιας ποικιλίας μορφοπλαστικών διατυπώσεων στοχασμού και συναισθημάτων, μέσω της καλλιτεχνικής πράξης. Η υλική υπόσταση και δομική συγκρότηση των γλυπτικοζωγραφικών του έργων, εμπλέκοντας το ίχνος, τη μνήμη, τη φθορά, τη σήψη, διαμορφώνουν την ποιητική εικαστική του φρασεολογία, προσδιορίζοντας την ποιητική της εικόνας του.

 

Ο Γ. Σκυλογιάννης γεννήθηκε στην Άμφισσα. Πήρε δίπλωμα ζωγραφικής και σκηνογραφίας από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 1981. Υπότροφος της Γαλλικής Κυβέρνησης το 1982 συνεχίζει τις σπουδές του στο Παρίσι στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Συναντάει τον καθηγητή Jean Laude, όπου ολοκληρώνει μαζί του την Maitrice Αισθητικής πάνω στο έργο του J. Pollock. Ακολουθεί τις σπουδές του στη φιλοσοφία της Τέχνης με καθηγητή τον Revault D’ Allones και γίνεται κάτοχος του DEA. Το 1985 συνεχίζει θεωρητικές σπουδές στις πλαστικές τέχνες στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Πολλές διακρίσεις και βραβεία συνοδεύουν την μέχρι τώρα καλλιτεχνική του πορεία. Από το 2006 είναι καθηγητής και διευθυντής του Α’ Εργαστηρίου ζωγραφικής στην Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα έχει διάρκεια έως τις 14 Απριλίου 2012

Ημέρες & ώρες λειτουργίας:

ΤΡ-ΤΕΤ-ΠΕΜ 17:00-21:00 & ΤΕΤ–ΣΑΒ 10:00-14:00