Σε λίγες μέρες, την 25η Μαρτίου, ο Ελληνικός Λαός θα εορτάσει την Επέτειο της Εθνικής παλιγγενεσίας.
Την ημέρα αυτή όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα σε βαρύ κλίμα σκλαβιάς διαφύλαξαν άσβεστη δια μέσω των αιώνων τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα εναντίον της μακραίωνης σκλαβιάς.
Με τις εορταστικές εκδηλώσεις τιμούμε εκείνη την ηρωική γενιά του 1821 που έδωσε τα πάντα κάνοντας πράξη τα όνειρα και τις ελπίδες όλων των προηγουμένων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας τα δύο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας ως Έθνος και την Ελευθερία μας ως Λαού.
Με το πνεύμα αυτό θα πρέπει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων να εμπλουτισθεί κατά τρόπο τέτοιο ώστε η παρουσίαση του ανεπανάληπτου ιστορικού γεγονότος της 25ης Μαρτίου 1821 να έχει την επιβαλλόμενη μεγαλοπρέπεια. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί με την συνεργασία όλων των φορέων που μπορούν να συμβάλουν στον εμπλουτισμό των εκδηλώσεων, αλλά και με την ενεργό συμμετοχή των μελών τους.
Πέρα από τις οποιεσδήποτε εκδηλώσεις, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και:
α) Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα της 23ης μέχρι και της δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2012.
β) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2012.
Με τις αποφάσεις 7818&7819/2-3-2012 του Υπουργού Εσωτερικών,
επισημαίνεται ότι στις πόλεις έδρες των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων στεφάνι εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα καταθέσουν εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων που εδρεύουν στην Περιφέρεια και στις Περιφερειακές Ενότητες.
Στις λοιπές πόλεις έδρες των Δήμων της Περιφέρειας το πρόγραμμα κατάθεσης στεφάνων θα καταρτισθεί από την οικεία Δημοτική Αρχή.
Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ ΜΑ

Σάββατο
Ώρα 18.00΄:

Κυριακή
Ώρα 07.30΄

Ώρα 08.00΄

Ώρα 10.00΄

Ώρα 10.20΄

Ώρα 10. 25΄
Ώρα 10.30΄

Ώρα 11.30΄

Ώρα 12.00΄ Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2012.

Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2012.
24-3-2012
Προσκύνημα μαθητών και μαθητριών σχολείων, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης στην Πλατεία Ωρολογίου, με επικεφαλής δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους, όπου θα παραταχθεί και η Φιλαρμονική του Δήμου Βέροιας.

25-3-2012
Χαιρετιστήριες βολές, με τη φροντίδα του Β΄ Σ. Στρατού, κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου, καθώς και κατά τη δοξολογία.
Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών, ενώ η Στρατιωτική Μουσική του Β΄ Σ.Στρατού και η φιλαρμονική του Δήμου Βέροιας, θα περιέλθουν τους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
Επίσημη έπαρση της Σημαίας
Παράταξη στρατιωτικού αγήματος και της Στρατιωτικής Μουσικής του Β΄ Σ. Στρατού καθώς και αντιπροσωπειών σχολείων, προσκόπων και οδηγών προ του Ιερού Ναού Αγ. Αντωνίου.
Πέρας προσέλευσης στον Ιερό Ναό Αγ. Αντωνίου των Αρχών και του Λαού.
Πέρας προσέλευσης των επισήμων.
Επίσημη δοξολογία με τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.
Εκφώνηση, μέσα στον Ιερό Ναό, του πανηγυρικού της ημέρας από τον Μήτκα Κυριάκο Διευθυντή 5ου Δ.Σ. Βέροιας
1. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης στην Πλατεία Ωρολογίου και κατάθεση στεφάνων (ΠΕΑΕΑ).
Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος

Παρέλαση προ των επισήμων και του Λαού, των Αναπήρων πολέμου, μαθητών και μαθητριών των σχολείων, προσκόπων, οδηγών κ.λ.π. με τις σημαίες τους, Τροχοφόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, πεζοπόρων τμημάτων της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας και τμημάτων Στρατού.
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π. Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ