Συνέντευξη Τύπου του Βουλευτή Θεσσαλονίκης της ΝΔ στη Βέροια

Την ανάπτυξη σε ένα σταθερό και ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, έθεσε ως βασική προϋπόθεση εξόδου της χώρας από την κρίση, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα στο συνεδριακό κέντρο «Αιγές Μέλαθρον» της Βέροιας.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καράογλου σημείωσε σε γενικές γραμμές ότι ο αναπτυξιακός στόχος της πολιτικής που θα χαράξει η ΝΔ εφόσον εκλεγεί θα δικαιωθεί μέσω ενός φορολογικού πλαισίου εφαρμόσιμου, με χαμηλούς συντελεστές, σε ένα επίπεδο φορολόγησης των επιχειρηματιών όχι πάνω από 15%., κάτι που θα στηρίξει – όπως είπε – την τοπική οικονομία και θα προσελκύσει εγχώριους και ξένους επενδυτές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
«…Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδωσε 10% μείωση των οργανικών θέσεων θέτοντας σε εργασιακή εφεδρεία ανθρώπους που βρίσκονται μια διετία πριν τη συνταξιοδότησή τους. Η πρόθεσή μας δεν είναι η οριζόντια «διασπορά» της εργασιακής εφεδρείας αλλά η λειτουργία του μέτρου σε φορείς του δημοσίου, με διαγνωσμένο πρόβλημα, πλεονάζοντος προσωπικού ή επικείμενης κατάργησης ενός φορέα που εκτιμούμε ότι επιβαρύνει το δημόσιο. Ανάλογα με την ηλικία θα ρυθμίζεται το μέτρο, λαμβάνοντας υπόψη την άμεση προστασία όσων είναι άνω των 55 ετών και έχουν μια πλήρη κάλυψη προκειμένου να κατοχυρώσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα…», είπε χαρακτηριστικά για το θέμα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ ΝΔ
«…Δεν ευχαριστεί κανέναν η διαγραφή των διαφωνούντων συναδέλφων, σε κάποιες θέσεις του κόμματος, ειδικά όταν πρόκειται για παλιούς συναγωνιστές που επί σειρά ετών δώσαμε μαζί κοινούς αγώνες. Βέβαια δόθηκε μια ευκαιρία σε κάποιους που ανταποκρίθηκαν και ξαναγύρισαν στις τάξεις της ΝΔ. Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος, αύριο που ξεκινάει η διαδικασία συζήτησης για τη δανειακή σύμβαση στην αρμόδια επιτροπή και της οποίας είμαι εισηγητής, θα δώσει και νέες ευκαιρίες επιστροφής…», είπε μεταξύ άλλων.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
«…Δεν μπαίνουμε σε λογικές μνημονιακές, είμαστε ξεκάθαροι. Το πρώτο Μνημόνιο είχε ένα συγκεκριμένο στόχο, την εξαφάνιση του ελλείμματος, δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος και επομένως μείωση του δημόσιου χρέους. Αυτό το στόχο τον αποδεχόμαστε όπως και κάθε λογικός Έλληνας. Οι δρόμοι για την επίτευξη του στόχου είναι δύο, αυτός της δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών αλλαγών και δομικών μεταρρυθμίσεων, της μείωσης του Κράτους με την αξιοποίηση της ακίνητης κρατικής περιουσίας κλπ. Όσον αφορά αυτόν τον δρόμο ειδικότερα, όχι απλώς τον στηρίζουμε αλλά κατακρίνουμε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι ενώ προβλεπόταν από το πρώτο μνημόνιο όλα αυτά δεν έκανε τίποτα. Δε μείωσε το Κράτος, ούτε έκανε αποκρατικοποιήσεις. Προχώρησαν σε οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων και κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων σε όλους τους συντελεστές (αύξηση Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης, τέλος ακινήτων κλπ). Αυτή ήταν η συνταγή της αποτυχίας τους.
Εμείς λέγαμε ότι αυτού του είδους η εφαρμογή αντί να φέρει το θεμιτό αποτέλεσμα έφερε τα αντίθετα. Ύφεση με μείωση του ΑΕΠ, «λουκέτα» στην αγορά, αύξηση της ανεργίας και τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Το δεύτερο μνημόνιο δεν είναι τόσο κακό. Στο πρώτο, τα επιτόκια δανεισμού ήταν στο 5% και στο 2 στο 3%. Τώρα το χρέος μεταφέρεται 25 – 30 χρόνια πίσω και μας δίνει τη δυνατότητα ώστε να ασκήσουμε πολιτικές μείωσής του. Για πρώτη φορά, σήμερα, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις υπήρξε το πλαφόν των 1300 ευρώ για την προστασία των συντάξεων. Θα το είχαμε πετύχει και στο πρώτο Μνημόνιο, αν διαπραγματευόμασταν και τότε…», τόνισε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ
Για το θέμα ο κ. Καράογλου διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κομματικό ασυμβίβαστο στην υποψηφιότητα του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, μέσα από τη συμμετοχή του στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Κωστής Χαλάτσης