Από τις εκδόσεις Cambia κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες το πρώτο βιβλίο της σειρά “Ξεκινώντας- Junior-1” του Κώστα Μπραβάκη, διευθυντή του Ωδείου Φίλιππος. Πρόκειται για ένα απόσταγμα από την πολύχρονη  διδασκαλία της κιθάρας στους μαθητές, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες. Τα βιβλία αρ. 2 &3 θα εκδοθούν σύντομα.

Το υλικό του βιβλίου  μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μαθητές της ηλικίας έξι και άνω. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασκήσεων είναι για δύο κιθάρες,  έτσι ώστε να ενθαρρύνεται ο μαθητής στην άμεση μουσική εκτέλεση με τη συνοδεία του δασκάλου κατ’ αρχήν και αργότερα κάποιου συμμαθητή.

Οι περισσότερες μουσικές φράσεις και περίοδοι, οδηγούν στη χαρακτηριστική δομή μιας τριμερούς φόρμας με αντίστοιχες ασκήσεις, πολυφωνικές σε στυλ μπαρόκ, ομοφωνικές, αλλά και με επεκτάσεις στη σύγχρονη μουσική με απλά θέματα που υποστηρίζονται από τζαζ αρμονική και ρυθμική αγωγή. Δεν λείπουν φυσικά και μερικές προσομοιώσεις ελληνικής παραδοσιακής μουσικής που εξυπηρετούν ακριβώς το τρέχον επίπεδο δυσκολίας του μαθητή. Οι συνθέσεις, είναι δομημένες με τέτοιον τρόπο ώστε να εξυπηρετούν κυρίως τη δημιουργία μιας πρωτογενούς μουσικής μορφολογικής συνείδησης του μαθητή, πληροφορώντας τον ταυτόχρονα για τα διάφορα είδη μουσικών στυλ και εστιάζοντας  στα πρώτα και στοιχειώδη επίπεδα ερμηνείας. Το βιβλίο συνοδεύται και από CD στο οποίο είναι ηχογραφημένες όλες οι ασκήσεις και τα ντουέτα.

Οι εκδόσεις Cambia τους προσεχείς μήνες θα εκδώσουν σταδιακά το μεγαλύτερο μέρος των έργων του Κώστα Μπραβάκη. Επίσης σε λίγες μέρες κυκλοφορεί σε βιβλίο και σε CD  το έργο του για πιάνο, με τίτλο Four Colors Piano Suite, έργο σε τέσσερα μέρη και προορίζεται για τις τάξεις διπλώματος πιάνου.