Το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ μαζί με το Γ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ “ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ” επελέγησαν ανάμεσα στα  Νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας) από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου να εφαρμόσουν πιλοτικά το σύστημα των “BARCODES”  στις Αποθήκες Φαρμάκων και Υγειονομικού Υλικού.

Πρόκειται για ένα σύστημα σήμανσης των ανωτέρω υλικών που εισάγονται στο νοσοκομείο  με ετικέτες γραμμωτού κώδικα (barcode). Ακολουθεί η απόλυτα ακριβής, γρήγορη και αποτελεσματική καταγραφή της πορείας τους στο σύστημα (διάθεσή τους σε τμήματα & ασθενείς ή ενημέρωση αποθεματικών) μέσω ειδικών barcode scanners.

Η έγκαιρη διαμόρφωση στο Γ.Ν.Νάουσας των πλήρως ανακαινισμένων – σύγχρονων αποθηκών (Δεκέμβριος 2010) καθώς και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Απρίλιος 2011), θεωρείται ότι αποτέλεσαν τα καθοριστικά κριτήρια για την ανάθεση του συγκεκριμένου πιλοτικού προγράμματος στο Νοσοκομείο.

Η ολοκλήρωση της εφαρμογής του παραπάνω ελεγκτικού μηχανισμού από το νοσοκομείο θα αποτελέσει έτσι την επιστέγαση των προσπαθειών της Διοίκησης  αναφορικά με την ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων και τον έλεγχο των ροών ιατροφαρμακευτικού και νοσοκομειακού υλικού.