Ο Κώστας Βοργιτζίδης Αντιδήμαρχος στο Δήμο Βέροιας είναι ο νέος Πρόεδρος του Ενιαίου Σύνδεσμου Διαχείρησης Απορριμμάτων μετά την εκλογική διαδικασία που έγινε χθες από τα μέλη του Συνδέσμου. Ο νέος Πρόεδρος εκλέχτηκε με 5 ψήφους έναντι 3 που συγκέντρωσε ο έτερος υποψήφιος Γιώργος Σουμπέκας, ενώ υπήρξε και μια λευκή ψήφος δεδομένου ότι τα μέλη του εσδα είναι εννέα και προέκυψαν μετά την ένωση των καποδιστριακών δήμων και την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο πρώην Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Χαράλαμπος Γκιόνογλου με 5 ψήφους υπερ και τέσσερα λευκά ψηφοδέλτια, καθώς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Στην εκτελεστική επιτροπή εξελέγησαν Ο Χρήστος Παππάς πρώην Αντιδήμαρχος Νάουσας και νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας και ο Χαράλαμπος Γκιόνογλου με τον ίδιο αριθμό ψήφων δηλαδή 5 υπέρ και 4 λευκά.

Υπενθυμίζεται ότι τα εννέα Μέλη του ΕΣΔΑ είναι: Κωνσταντίνος  Βοργιατζίδης, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Γιώργος Σουμπέκας  (από το Δήμο Βέροιας), Χρήστος Παππάς, Εμμανουήλ Βαδόλας,  Ίλια  Ιωσηφίδου (από το Δήμο Νάουσας) και Χαράλαμπος Γκιόνογλου, Γρηγόριος  Στεργιόπουλος και Κωνσταντίνος Βενιόπουλος (από το Δήμο Αλεξάνδρειας).

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην Πρόεδρος του ΕΣΔΑ Νίκος Παπαποστόλου σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει και η παράδοση – παραλαβή, όπου στη διάρκειά της θα γίνει και ο απολογισμός του έργου του.