Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου, στη Βέροια, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Πέλλας, Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 8.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το  στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Κιλκίς και πρώην υπουργός Γεώργιος Φλωρίδης, ο Βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τζικαλάγιας, ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσσης και Καμπανίας, Αρχιμανδρίτης Πατέρας Σωφρόνιος Φάκας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Πατέρας Εφραίμ, η Αντινομάρχης Ημαθίας Ολυμπία Ιακωβίδου, o Νομαρχιακός Σύμβουλος Κιλκίς, Τάσος Αμανατίδης, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Γρεβενών, Τάσος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Γρεβενών, Γεώργιος Νούτσος, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας, Παύλος Παυλίδης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παρέστησαν επίσης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας, Ευθύμιος Φλιτούρης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας, Διονύσιος Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πέλλας, Κωνσταντίνος Κούγκας, ο Προϊστάμενος Α’ Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας Ιωάννης Δημητριάδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Καμπουρίδης, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας ο οποίος συνεχάρη την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της, εκφράζοντας την ευχή να την συνεχίσει και στο μέλλον, ενώ απευθυνόμενος στους αριστούχους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο Βουλευτής Καστοριάς, Ζήσης Τζικαλάγιας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της προσπάθειας των αριστούχων «να κατακτήσουν το όνειρο» και παίνεψε την Eurobank για το πρόγραμμα, με την προτροπή  να βρει και άλλους μιμητές.

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσσης και Καμπανίας, Αρχιμανδρίτης Πατέρας Σωφρόνιος Φάκας, εξέφρασε την συγκίνησή του, γιατί η πρωτοβουλία της Eurobank προβάλλει την Παιδεία και αφού συνεχάρη τους αριστούχους για την επιτυχία τους, ευχήθηκε να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Πατέρας Εφραίμ, ευχήθηκε κάθε πρόοδο στους βραβευθέντες τους οποίους συμβούλεψε να συνδυάζουν τη γνώση με την αρετή, και ευχήθηκε το πρόγραμμα της Eurobank να συνεχιστεί για πολλά χρόνια.

Ο Δήμαρχος Γρεβενών, Γεώργιος Νούτσος ανέφερε ότι η βράβευση των αριστούχων αποτελεί επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών τους και ευχήθηκε να τύχουν τέτοιας αποδοχής και οι μελλοντικές τους προσπάθειες.

Η Αντινομάρχης Ημαθίας Ολυμπία Ιακωβίδου, ανέφερε ότι με το Πρόγραμμα για την Παιδεία, η Eurobank αποδεικνύει την κοινωνική της ευαισθησία, αυτή την δύσκολη εποχή, και άρα είναι άξια συγχαρητηρίων, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους αριστούχους να συνεχίσουν με την ίδια επιμέλεια την προσπάθειά τους.

Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κιλκίς, Τάσος Αμανατίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Τράπεζα υλοποιεί τόσα χρόνια το Πρόγραμμα για την Παιδεία και συνεχάρη τους αριστούχους για την επιτυχία τους καθώς και τους γονείς και τους καθηγητές για την συμβολή τους.

Ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Γρεβενών, Τάσος Μαρκόπουλος, προέτρεψε τους αριστούχους να επιδείξουν και στην περαιτέρω πορεία τους την ίδια αγωνιστικότητα και ευχήθηκε η πρωτοβουλία της Eurobank να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη.

Ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Καμπουρίδης, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, ανέφερε ότι η επιτυχία των μαθητών είναι αξιέπαινη και συνεχάρη την Eurobank γιατί με τη βράβευση αυτή αναγνωρίζει τους κόπους των αριστούχων.

Τέλος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας, Ευθύμιος Φλιτούρης, ανέφερε ότι με την πρωτοβουλία της Eurobank, η επιχειρηματικότητα επιβραβεύει την προσπάθεια και χαράζει τον δρόμο της ακαδημαϊκής πορείας των αριστούχων, προσθέτοντας ότι η ενδυνάμωση της εκπαίδευσης πρέπει να είναι στόχος τόσο της δημόσιας όσο και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Χαιρετισμό απέστειλαν, ο Βουλευτής Κιλκίς, Θεόδωρος Παραστίδης, ο Βουλευτής Πιερίας, Κωνσταντίνος Κουκοδήμος και ο Δήμαρχος Καστοριάς, Ιωάννης Τσαμίσης, συγχαίροντας την Eurobank για την πρωτοβουλία της καθώς και τους αριστούχους και τις οικογένειές τους.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ημαθίας στο 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας, το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Κυριακή Γεωργιάδου, στο Νομό Κοζάνης, στο 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, για τον Δημήτριο Ελευθερίου, στο Νομό Καστοριάς στο 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς για τον Δαμιανό Πεκμεζάρη, στο Νομό Πιερίας στο 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης για την Μάριαμ-Αικατερίνη Αλάγια-Πλήκα, στο Νομό Πέλλας στο 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας για την Αναστασία Παπαδοπούλου, στο Νομό Γρεβενών στο Γενικό Λύκειο Δεσκάτης για τον Ιωάννη Καψάλη και στο 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών για την Βασιλική Λάμπρου, στο Νομό Φλώρινας στο 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας για την Παρασκευή Αντωνιάδου καθώς και στο Νομό Κιλκίς στο Γενικό Λύκειο Γουμένισσας για τον Ιωάννη Τσιάρα.

Τέλος, στην ομιλία της, η Βοηθός Γενικός Διευθυντής και Διευθύντρια Τομέα Καταστημάτων Βορείου Ελλάδας Eurobank, κα Κωνσταντία Παπαποστόλου τόνισε ότι «για τον όμιλο της Eurobank EFG, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελούν μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση. Ανταποκρινόμενη η Eurobank στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».

Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG για τους νομούς Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, Πέλλας, Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών έλαβαν οι εξής:

  1. Αθανασιάδης Ιωάννης από το 3o Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
  2. Ακριτίδου Μαργαρίτα από το 2ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
  3. Αλάγια – Πλήκα Μάριαμ – Αικατερίνη από το 2ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
  4. Αναστασιάδης Ευάγγελος από το Γενικό Λύκειο Αξιούπολης
  5. Αντωνιάδου Παρασκευή από το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
  6. Αρβανιτάκη Ζωή από το Γενικό Λύκειο Καμπάνη
  7. Βασιλειάδου  Μαρία από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Καστοριάς
  8. Βενέτη Σταυρούλα από το Γενικό Λύκειο Τσοτυλίου
  9. Γαβρά Σοφία-Ελένη από το Γενικό Λύκειο Σιδηροδρομικός Σταθμός Μουριών
  10. Γαβριλίδου Βικτωρία από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Κατερίνης
  11. Γαλανοπούλου Ελισάβετ από το Γενικό Λύκειο Εξαπλατάνου Μενέλαος Λουντέμης
  12. Γερουλίδου Ευρώπη από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Βέροιας
  13. Γεωργιάδου Σοφία από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Κοζάνης
  14. Γεωργιάδου Κυριακή από το 1ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας
  15. Γιοβάνη Σταυρούλα από το Εσπερινό Γενικό Λύκειο Φλώρινας
  16. Γκιουλιάβα Άννα από το Γενικό Λύκειο Κονταριώτισσας
  17. Δεληγιαννίδου Ουρανία από το 1o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Κιλκίς
  18. Δημητρίου Ιωάννης από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αγιονερίου
  19. Ελευθερίου Δημήτριος από το 1ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
  20. Ζαρομυτίδης Κωνσταντίνος από το Γενικό Λύκειο Μεσοποταμίας
  21. Ζαφείρης Θωμάς από το 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
  22. Ζήσου Ιωάννης από το 3ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
  23. Ζιάκα Αγγελική από το 1ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
  24. Ιακωβίδης Ιωάννης από το 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
  25. Καζαντζίδου Αναστασία-Άννα από το Γενικό Λύκειο Καρπερού
  26. Καρακασίδης Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Πολυκάστρου
  27. Καρακούλα Μαρία από το 3ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
  28. Καρακουλάκη Αποστολία από το Γενικό Λύκειο Σιάτιστας
  29. Καραμανδάνης Ελευθέριος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ριζωμάτων
  30. Κάρμας Κωνσταντίνος από το 2ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
  31. Καρπούζα Ελένη από το Γενικό Λύκειο Εράτυρας
  32. Κατσιαφλάκα Γεωργία από το 1o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Δεσκάτης
  33. Κατσίνας Αλέξιος-Ιωάννης από το Μουσικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
  34. Καψάλης Ιωάννης από το Γενικό Λύκειο Δεσκάτης
  35. Κοτορένη Γεωργία από το 1ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
  36. Κουμκούδης Κωνσταντίνος από το Γενικό Λύκειο Αμυνταίου
  37. Κουρτέλη Αφροδίτη από το Γενικό Λύκειο Βελβεντού
  38. Κυρκοπούλου Ευαγγελίτσα από το 3ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
  39. Λαβασίδου Κωνσταντίνα από το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
  40. Λάμπρου Βασιλική από το 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
  41. Λιόλιος Εμμανουήλ από το 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας
  42. Λιόλιου Αρετή από το Γενικό Λύκειο Κολινδρού
  43. Λουκανοπούλου Λεμονιά – Ιωάννα από το Γενικό Λύκειο Μελίκης
  44. Λυκομάνη Μαρία από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Λαιμού
  45. Μαυρίδης Ιωάννης από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας
  46. Μεσσαλά Ευγενία από το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξάνδρειας
  47. Μητσιάνης Ιωάννης από το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου
  48. Μιχαλού Άννα από το 1ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
  49. Μπαλατσούκας Αγησίλαος από το Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού
  50. Μπαντή Ελευθερία από το 1ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών
  51. Ουζουνίδου Μυροφόρα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ειρηνούπολης
  52. Παγκλίδου Σουλτάνα από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης
  53. Παναούση Αικατερίνη από το Γενικό Λύκειο Σκύδρας
  54. Παντουβάκης            Αθανάσιος από το 2ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
  55. Παπά Αναστασία από το 2o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
  56. Παπαδήμου Φωτεινή από το Γενικό Λύκειο “Σαφαρίκα – Μπαρμπαρούση”
  57. Παπαδοπούλου Σοφία από το 3ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών
  58. Παπαδοπούλου Αναστασία από το 1ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
  59. Παπαζήση Θεοδώρα από το Γενικό Λύκειο Πλατέως
  60. Παπαϊωάννου Γεώργιος από τις Λυκειακές Τάξεις Μουσικού Γυμνασίου Αμυνταίου
  61. Παπασταύρου Νικόλαος από το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
  62. Παπχιάνου Ελένη από το 4ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
  63. Πεκμεζάρης Δαμιανός από το 2ο Γενικό Λύκειο Καστοριάς
  64. Πετρίδης Βασίλειος από το 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
  65. Πιπερίδου Αλεξία από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο “Πλάτων”
  66. Πιστιόλας Γεώργιος από το 2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
  67. Ράντογλου Ειρήνη από το Γενικό Λύκειο Φιλώτα
  68. Σαμαρέντσης Νικόλαος από το 2ο Γενικό Λύκειο Έδεσσας
  69. Σεϊτανίδου Στυλιανή από το Γενικό Λύκειο Καλής
  70. Σιδέρη-Λαμπρέτσα Βασιλική από το 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης
  71. Σπαθάρη Πολυξένη από το Γενικό Λύκειο  Λεπτοκαρυάς
  72. Σπυρίδου Ευθυμία από το Γενικό Λύκειο Ευρωπού
  73. Σταυρίδου Ανδρονίκη από το Γενικό Λύκειο Αιγινίου
  74. Σταυροπούλου Νεκταρία από το Γενικό Λύκειο Χερσού
  75. Στεργιοπούλου Ανδρεάνα από το Γενικό Λύκειο Νεστορίου
  76. Στεφανίδης Παναγιώτης από το Γενικό Λύκειο Σερβίων
  77. Τέα Αντωνία από το Γενικό Λύκειο Μακροχωρίου
  78. Τζαβέλα Ανθή από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης
  79. Τζημαπίτη – Ευθυμιάδου Βασιλική από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Κατερίνης
  80. Τοπτσίου Τζουλιάνα από το Γενικό Λύκειο Πενταλόφου
  81. Τριανταφύλλου Ευαγγελία από το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
  82. Τσαβαχίδης Γεώργιος από το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
  83. Τσερτσίδου Βασιλική από το 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
  84. Τσιανάκας Νικόλαος από το 3ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης
  85. Τσιαούση Βασιλική από το Γενικό Μουσικό Λύκειο Σιάτιστας
  86. Τσιάρας Ιωάννης από το Γενικό Λύκειο Γουμένισσας
  87. Τσίπη Αναστασία από το 5ο Γενικό Λύκειο Βέροιας
  88. Φαρίνης Αστέριος από το Γενικό Λύκειο Κρύας Βρύσης
  89. Φλωρίδης Κωνσταντίνος από το 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς
  90. Χανταβαρίδου Σοφία από το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
  91. Χωραφά Ελισάβετ από το 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών