Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΔΕΥΑΒ κ. Δημήτρη Δάσκαλου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της επιχείρησης συνάντηση με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων των πρώην Δήμων Βεργίνας Δοβρά και Μακεδονίδος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός των απαιτούμενων ενεργειών για την τακτοποίηση των παροχών νερού σε όλες τις Κοινότητες και τους Οικισμούς του Δήμου Βέροιας, η επαναβεβαίωση των στοιχείων των καταναλωτών για την πληρέστερη καI ορθότερη έκδοση των λογαριασμών ύδρευσης, ο συντονισμός των ενεργειών όλων για την   είσπραξη οφειλομένων ποσών από κατανάλωση νερού των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων.

« Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε στην πλήρη καταγραφή και τακτοποίηση όλων των παροχών νερού σε όλο το Δήμο Βέροιας. Ξεκινάμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και σας θέλουμε όλους δίπλα μας συνεργάτες και βοηθούς μας. Επίσης όπως έχω πολλές φορές τονίσει  είναι υποχρέωση όλων μας να εξοφλούμε τις όποιες υποχρεώσεις μας προς την επιχείρηση, οι οποίες σας ενημερώνω ότι για τους τρείς πρώην Δήμους είναι πάνω από 200.000 ευρώ,  για να έχει την δυνατότητα με τη σειρά της η επιχείρηση να καλύπτει τις όποιες ανάγκες με βασικότερη αυτήν της παροχής νερού άριστης ποιότητας …» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δημήτρης Δάσκαλος.

Αποφασίσθηκε δε ομόφωνα

να αποσταλούν άμεσα από τις Κοινότητες στοιχεία αναφορικά με το είδος των παροχών

κλιμάκιο της επιχείρησης και  με την βοήθεια των προέδρων θα προβεί στην τακτοποίηση των παροχών νερού σε όλες τις Κοινότητες

να αποσταλούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες και με την βοήθεια των προέδρων, οι λογαριασμοί κατανάλωσης για το 2012 αλλά και οι οφειλές των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων, συνοδευόμενοι από επιστολή του προέδρου της επιχείρησης προς τους κατοίκους

να δοθεί κατάλληλος χρόνος στους κατοίκους για την εξόφληση ή ρύθμιση των οφειλομένων,

να προβεί η επιχείρηση σε διακοπές παροχής νερού για τους κατοίκους που αγνοούν παντελώς την επιχείρηση και έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς επί σειρά ετών

τέλος να εφαρμοσθεί ο Κανονισμός ύδρευσης της επιχείρησης ο οποίος και μοιράσθηκε μαζί με το έντυπο για την κοινωνική πολιτική της ΔΕΥΑΒ στους προέδρους.

Η συνάντηση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων του Προέδρου με όλους τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του ενιαίου Δήμου Βέροιας, ενώ παραβρέθηκαν σε αυτήν ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης κ. Θωμάς Αχτσής, η αναπληρωτής Διευθύντρια Διοικητικού- Οικονομικού κ.  Αικατερίνη Τσιαπάρα και ο αρμόδιος υπάλληλος της ΔΕΥΑΒ κ. Στέλιος Πιπερίδης.