Κάτω από ένα πολικό ψύχος, στο Ενωσιακό γήπεδο της Κοζάνης, οι ΝΕΟΙ της 3ης Περιφέρειας, (Γρεβενά-Ημαθία-Καστοριά-Κοζάνη-Φλώρινα) στο πρώτο παιχνίδι για την Β’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εθνικών ομάδων GOOD LEAGUE ΟΠΑΠ,  έκαναν την     μεγάλη ανατροπή, αφού επικράτησαν της 5ης Περιφέρειας (Ηπειρος-Κέρκυρα-Θεσπρωτία-Πρέβεζα/Λευκάδα-Αρτα) με σκορ 2-1.

Η γηπεδούχος ομάδα των Νέων της 3ης Περιφέρειας, έχοντας στον βασικό κορμό τρεις παίκτες από την Ημαθία (στην φωτο Τασιώνας, Ρογγότης Τούφας), έδειξαν από την αρχή ότι αυτοί θα είναι οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Βασιλείου και του συνεργάτη του Μπαχαδερόγλου, παίζοντας απλό ποδόσφαιρο από νωρίς έδειξαν να πατάνε καλύτερα από την 5η Περιφέρεια. Δεν υπολόγισαν όμως τον Βαρτζιώτη όταν στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση, βρέθηκε μόνος απέναντι στον Χατζάρα και πλάσαρε ιδανικά, για να ανοίξει το σκορ, «παγώνοντας» ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους. Προσπάθησαν οι παίκτες της 3ης Περιφέρειας μέχρι την λήξη του ημιχρόνου, αλλά η καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, δεν επέτρεψαν τους επιθετικούς για κάτι καλύτερο. Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν με περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι και πίστεψαν ότι μπορούν να γυρίσουν το ματς.

Πράγματι το 10λεπτο60’με70’η ομάδα της 3ης Περιφέρειας με κορυφαίους τους Τούφα και Στασινόπουλο, έκανε ότι ήθελε στο παγωμένο γήπεδο. Στο61’ο δαιμόνιος Παπακώστας μπήκε κάθετα στην περιοχή και πλάσαρε τον Χάσκη που απέκρουσε με υπερένταση, αλλά την φάση παρακολουθούσε ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, ο Στασινόπουλος που από κοντά και με αυτοθυσία, έφερε το παιχνίδι στα ίσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο70’λεπτό και πάλι ο Παπακώστας αυτή την φορά από πλάγια δεξιά πέρασε τον αντίπαλο και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στο Στασινόπουλο που δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-1, που παρά τις προσπάθειες των παικτών της φιλοξενούμενης ομάδας δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Τον αγώνα σφύριξε ο κ. Ζήλος με βοηθούς τους κκ Μαστροδήμο και Παπαδημητρίου του Συνδέσμου Λάρισας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

3η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.: Χατζάτας, Ρογγότης, Μουρατίδης, Ίνδος, Τάσκας, Τούφας, Μποζιάρης (85’Ακριτίδης), Παπακώστας, Λαμπίρης (46’Ευαγγελόπουλος), Στασινόπουλος, Τασιώνας (55’Τάσης)

5η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.: Χάσκης, Κρητικός (85’Γάζης), Βασιλάς, Φράγκος, Λιώνης, Ρακόπουλος, Βαρτζιώτης, Μπάφας, Μόσχος, Βασιλείου (60’Χαλουλής), Σιούρος (75’Γαλάνης)

 

ΕΧΑΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ ΤΗΣ 3ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕ 1-4

 

Το ίδιο σκηνικό περίπου είχαμε και στο παιχνίδι των Παίδων που προηγήθηκε, με την διαφορά ότι οι γηπεδούχοι άνοιξαν νωρίς-νωρίς το σκορ, όταν ο Ημαθιώτης Κωτσόπουλος πήρε ωραία μπαλιά από τον Φαχαντίδη, μπήκε στην περιοχή και ο Σταύρος τον ανέτρεψε, για να σφυρίξει το πασιφανές πέναλτι ο διαιτητής της συνάντησης και ο Ρούσης που ανέλαβε την εκτέλεση να γράψει το 1-0. Κανείς από το σημείο εκείνο, ακόμη και ο πιο αισιόδοξος οπαδός των φιλοξενούμενων, αν και ήταν στην αρχή, δεν το περίμενε ότι ο αγώνας θα πάρει τέτοια τροπή. Έτσι στο24’λεπτό από το κέντρο σχεδόν του γηπέδου και λίγο πλάγια, ο Σφήκας ήθελε να βγάλει σέντρα, αλλά η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά και κρέμασε τον Λαμπίρη για να γράψει αναπάντεχα το 1-1. Και ενώ περίμενε κανείς οι γηπεδούχοι να ταρακουνηθούν από την ισοφάριση, έρχεται στο δεύτερο μέρος, στο43’, ένα κόρνερ από αριστερά να φέρει τον Καρβούνη στα καρέ των γηπεδούχων και από κοντά με πλασέ να γράψει το 1-2. Προσπάθησαν οι παίκτες των Παίδων, αλλά οι φιλοξενούμενοι έχοντας στο κέντρο του γηπέδου τον Σφήκα που έκανε ότι ήθελε, δέχθηκαν και τρίτο γκολ, όταν από κακή εκτίμηση της άμυνας, βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Λαμπίρη ο Σφήκας και ανέβασε το σκορ στο 1-3. Στην φάση αυτή οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ.  Τέλος ένα λεπτό πριν την λήξη της συνάντησης και πάλι ο Σφήκας ανέπτυξε ταχύτητα και έκλεψε την μπάλα από τον Πατσόγιαννη, που είχε πλήρη κατοχή και με ψυχραιμία έκλεισε το σκορ γράφοντας το τελικό 1-4, που ασφαλώς δεν δίνει και πολλά περιθώρια στην ρεβάνς, για την ομάδα της 3ης Περιφέρειας. Να σημειωθεί πως και στην ομάδα των Παίδων της 3ης Περιφέρειας, στο αρχικό σχήμα ήταν και Χατζηγεωργίου, Ράδης και Κωτσόπουλος από την ΕΠΣ Ημαθίας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

3η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Λαμπίρης, Πιλικίδης (65’Πατσόγιαννης), Στεργίου (52’Κεσίδης), Χατζηγεωργίου, Ράδης, Φαχαντίδης, Ρούσης, Παπουντζίδης, Σαμαράς, Κύρου (60’Λιάμης), Κωτσόπουλος.

5η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Βλαχόπουλος, Πουλημένος, Σταύρος, Ιωάννου, Αντωνίου, Μανιώτης, Καρβούνης, Νάτσος (75’Κατσούλας), Κιτσώνης (53’Μπουζούκης), Σφήκας, Λιάρος (66’Νικολάου).