Ευρεία σύσκεψη -με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη και του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ευθύμιου Φωτόπουλου- υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων του ΚΕΠΑ, παραγωγικών φορέων, επιμελητηρίων και επαγγελματιών από όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  πραγματοποιήθηκε σήμερα 7 Μαρτίου 2012 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα την κατάρτιση συνολικής τελικής τεχνικής πρότασης προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για το Πρόγραμμα Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Σκοπός της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ευθ. Φωτόπουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης,  ήταν η ενημέρωση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας αναφορικά με τις προτάσεις του Υπουργείου και τις λεπτομέρειες για τη διαχείριση του Προγράμματος Στήριξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Παράλληλα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τους φορείς την κατάθεση σχετικών υπομνημάτων με τις προτάσεις τους, προκειμένου να συντάξει και να υποβάλει στο Υπουργείο Ανάπτυξης την τελική τεχνική πρόταση, ώστε η υλοποίηση του συγκεκριμένου Προγράμματος να ανατεθεί στην ΠΚΜ.

Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γ. Γιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γ. Μωυσιάδης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ευθ. Φωτόπουλος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δ. Ευθυμιάδης, η Προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της ΠΚΜ Α. Ωραιοπούλου, εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Κ.Ε.Π.Α., των επιμελητηρίων και των εμπορικών συλλόγων των 7 Περιφερειακών Ενοτήτων, του Συνδέσμου Βιομηχάνων Β. Ελλάδος, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδος καθώς και των Ενώσεων Ξενοδόχων.