Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων από ζημιές στις γραμμές

Σε έξι αγροτοδασικές πυρκαγιές και δύο αστικές πυρκαγιές , εντός των ορίων της τοπικής αρμοδιότητάς της επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε,  ενώ παράλληλα  κατά το χρόνο που οι άνδρες και τα πυροσβεστικά οχήματα επενέβαιναν σ΄ αυτές κλήθηκε η Υπηρεσία για να συνδράμει σε πυρκαγιά σε κατοικημένη περιοχή της Επισκοπής Αλεξάνδρειας και σε αγροτοδασική πυρκαγιά παραπλεύρως της Εγνατίας στο ύψος του σταθμού ΣΕΑ στον Πλάτανο Ημαθίας. Παρόμοια περιστατικά αντιμετώπιζαν την ίδια χρονική περίοδο και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Νάουσας και της Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία «όλες οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από συμπολίτες μας (γεωργούς η κτηνοτρόφους) που βγαίνοντας για αγροτικές εργασίες στα χωράφια τους θεώρησαν καλό να κάψουν κλαδιά η άλλα απορρίμματα και στη συνέχεια να φύγουν , να εγκαταλείψουν δηλαδή την φωτιά με αποτέλεσμα αυτές να προχωρήσουν και να δημιουργήσουν  πρόβλημα. Από τις φωτιές καταστράφηκαν δενδροστοιχίες γειτόνων τους , εγκαταστάσεις συστημάτων άρδευσης από πλαστική ύλη και το σπουδαιότερο πήραν φωτιά μερικές τραβέρσες ξύλινες της γέφυρας του ΟΣΕ που τέμνει κάθετα την τάφρο 66 στο ύψος της Κουλούρας.

Η κυκλοφορία των τρένων διακόπηκε μέχρι να σβήσει η φωτιά και μετά από έλεγχο από εργοδηγό του ΟΣΕ δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία η γραμμή . Ας φανταστούμε όμως τι μπορούσε να συμβεί αν η φωτιά έκαιγε την γραμμή νύχτα , δεν γινόταν αντιληπτή και την ώρα εκείνη διερχόταν αμαξοστοιχία.

Ακόμα ας έχουν οι συμπολίτες μας κατά νου πως ο αριθμός των πυροσβεστών , αλλά και των πυροσβεστικών οχημάτων που διαθέτει η Π.Υ Βέροιας είναι συγκεκριμένος και μικρός , πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε τόσο αμελείς γιατί όλες αυτές τις ώρες που τα οχήματά μας και οι άνδρες ήταν απασχολημένοι με αυτές τις πυρκαγιές θα μπορούσε κάλλιστα να εκδηλωθεί σοβαρή πυρκαγιά σε σπίτι η Βιομηχανία η ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και όλοι εμείς να είμαστε απασχολημένοι σε μικρότερης σημασίας περιστατικά πλην όμως καθηλωμένοι εκεί με ότι αυτό θα μπορούσε να σημάνει για τα σοβαρότερα περιστατικά.

Με λίγα λόγια από την 1η Νοεμβρίου , έως την 30ή Απριλίου μπορεί κάποιος να βάλλει φωτιά στην ύπαιθρο χωρίς άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να τηρεί όρους και προϋποθέσεις που επιβάλλει η 9η΄ Πυροσβεστική Διάταξη και προπάντων να μη εγκαταλείπει την φωτιά στην τύχη της.

Για τις πυρκαγιές αυτές διενεργείται προανάκριση.»