Συνέντευξη Τύπου του βουλευτή του ΚΚΕ, στη Βέροια

 

Την παλλαϊκή στήριξη του ΚΚΕ, ως μόνης και αποτελεσματικής διεξόδου για την ανατροπή του ταξικού συστήματος της καταδυνάστευσης του ελληνικού λαού, όχι μόνο στις εκλογές αλλά και σε κάθε χώρο της καθημερινής ζωής και δράσης των εργαζομένων, υπογράμμισε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Ζιώγας, σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Ημαθία.

Ο βουλευτής, πλαισιωμένος από τη Μαίρη Παπαδοπούλου Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ Ημαθίας, την Ιωάννα Σοφρόνωφ Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και Δημοτική Σύμβουλο Βέροιας και παρευρισκομένου του Σάκη Τσίτση Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, αφού αναφέρθηκε στις  επισκέψεις που πραγματοποίησε σε δύο τοπικά Λύκεια και στον ΟΕΚ, ανέπτυξε την πολιτική αξιολόγηση των δυσμενών, από τις επιπτώσεις της κρίσης και των πολιτικών των κομμάτων εξουσίας, συνεπειών για τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Ακόμη υπενθύμισε τη σταθερότητα και τη συνέπεια του ΚΚΕ στις πάγιες θέσεις του, που από χρόνια – όπως σημείωσε – είχε προειδοποιήσει για την σημερινή τροπή και κατάληξη των πραγμάτων και έδωσε τις τρέχουσες συντεταγμένες δράσης για την ουσιαστική αλλαγή του τοπίου προς όφελος του λαού.

 

ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Αναλυτικότερα ο κ. Ζιώγας ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ είναι εντάξει ως προς την ταξική και κομματική του συνείδηση: «…Ενημερώσαμε και τεκμηριώσαμε αυτή μας την ενημέρωση, προειδοποιώντας για όλα αυτά που ήρθαν. Τα μνημόνια και ο εφαρμοστικός νόμος στόχο έχουν να πάρουν πίσω οτιδήποτε έχει κατακτηθεί για τους εργαζόμενους, παραπάνω από έναν αιώνα. Η δική μας εκτίμηση για την κρίση είναι δεδομένη. Όταν λέγαμε για κρίση του συστήματος κοινωνικό – πολιτικό –οικονομικού, εκτιμούσαμε ότι ο τεράστιος πλούτος που έχει συσσωρευθεί σε  λίγα χέρια, παγκόσμια, πανευρωπαϊκά και πανελλήνια δεν θα μπορούσε να αποδώσει κέρδος, όπως απέδιδε παλιά, σε συνδυασμό με την πτώση της αγοραστικής δύναμης των προϊόντων από τους γιγαντιαίους ομίλους. Αυτά θα είχαν ως συνέπεια την έκφραση αυτής της κρίσης. Είχαμε πει τουλάχιστον εδώ και εφτά χρόνια ότι οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για τους εργαζόμενους και όχι μόνο στις αποδοχές τους.

Αυτό που επιδιώκουν αυτοί, είναι αυτό που επαναλαμβάνει συνεχώς το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.  Ότι δηλαδή, μετά το τέλος της κρίσης, η τιμή της εργατικής δύναμης να πάει στα «τάρταρα», όπως στις όμορες χώρες, κατά τον Γ. Παπανδρέου…», είπε ο κ. Ζιώγας.

 

ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα του ελληνικού χρέους τόνισε: «…Το χρέος δεν είναι η αιτία, είναι το αποτέλεσμα και οφείλεται στην άρχουσα τάξη που το δημιούργησε, μέσα από μια πολιτική που εφάρμοσαν οι πολιτικοί υπηρέτες της.
Γι αυτό και λέμε ότι το χρέος έχει ταξική χροιά. Αυτοί το δημιούργησαν και αυτοί θα το πληρώσουν. Χάθηκαν πέντε μισθοί μέσα σε κάτι μήνες. Κι ακόμη, πληρώνοντας χαράτσια, με την καλπάζουσα ακρίβεια, την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, μέσα από όλα αυτά, επιδιώκουν την εξόντωσή μας. Το δίκιο μας, όμως, πρέπει και μπορεί να μετατραπεί σε δύναμη αποτρεπτική για την εφαρμογή των μέτρων…».

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ

«…Μιλάνε για παράταση των εκλογών, ώστε να περάσουν τα μέτρα, να μην τα χρεωθεί συγκεκριμένο κόμμα και να γονατίσει ο λαός. Σίγουρα θα δημιουργηθούν αντιδράσεις και επειδή φοβούνται, ως αμυντική τους τακτική, προσπαθούν να αναδιαμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό δημιουργώντας κόμματα και ομάδες, εντός και εκτός κοινοβουλίου, ώστε να προκύψει μια αναπαλαίωση του συστήματος και τα νέα πρόσωπα να δημιουργήσουν την αυταπάτη στο λαό ότι μέσα από αυτά εγείρεται η νέα ελπίδα. Εμείς λέμε ανοιχτά στους εργαζόμενους να μην «τσιμπήσουν». Το έχουμε ξανά δει το έργο…», είπε επί λέξει ο βουλευτής.

 

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

«…Βλέπουμε καταστολή και τρομοκρατία μέσα από τους μηχανισμούς του ίδιου του Κράτους. Έχουν να κάνουν και με την τοπική διοίκηση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα – με εξαίρεση κάποιων – όπως της Νάουσας και της Λάρισας.
Οι πολιτικά αναίσχυντοι που έφτασαν το λαό μέχρι εδώ, ξεπατώνοντας την αγροτική παραγωγή, κάνανε μια εξαγωγική χώρα πριν 20 χρόνια, εισαγωγική, ώστε να τρώμε σκουπίδια – γιατί έχουμε και διατροφικό πρόβλημα. Δεν είναι μόνο τι παράγει μια χώρα αλλά και τι τρώει ο λαός της. Το 20% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού που ασχολούνταν με τη γεωργία πριν 30 χρόνια έφτασε στο 8% και θα πάει στο 4%, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. Το λέγαμε πριν δεκαετίες και το ξαναλέμε. Έρχονται οι δημιουργοί όλων αυτών των προβλημάτων να τρομάξουν το λαό λέγοντάς του ότι θα πεινάσει, δε θα έχει φάρμακα, ούτε να ταΐσει τα παιδιά του. Οι υπαίτιοι βγαίνουν από πάνω και ως τιμητές…», είπε για το θέμα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Τέλος,  αναφερόμενος στα σενάρια κοινοβουλευτικής συνεργασίας του ΚΚΕ με τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου, ο κ. Ζιώγας ξεκαθάρισε: «…Με περισσή υποκρισία καλούν σε συνεργασία το ΚΚΕ για το σχηματισμό μιας αριστερής Κυβέρνησης, για την εφαρμογή μιας φιλολαϊκής πολιτικής, ως απάντηση στη μνημονιακή πολιτική του παρόντος. Πράγματα που όχι απλώς δεν εννοούν αλλά προβοκάρουν, αποβλέποντας σε μια κάλπη που θα τους δώσει μερικούς βουλευτές παραπάνω, ενώ οι ίδιες οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ – ο κ. Κουβέλης το λέει ανοιχτά ότι δεν τους συνδέει τίποτα με το ΚΚΕ – λένε το αληθές, ότι δεν μπορούν δηλαδή να κυβερνήσουν με το ΚΚΕ. Συνεπώς αυτή η πρόταση δεν είναι αθώα, είναι εκ του πονηρού…».

 

Κωστής Χαλάτσης