Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 29-2-2012 και ώρα 18:00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια η ενημερωτική ημερίδα για το έργο των αστικών αναπλάσεων του κέντρου της πόλης της Βέροιας. Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Δημοτική Κοινότητα Βεροίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Ημαθίας (Σ.Α.Ν.Η.).

 

Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Σ.Α.Ν.Η κ. Κυριάκος Κακιρδάκης, η καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ και επικεφαλής της μελετητικής ομάδας του έργου κα Μαρία Τζημοπούλου – Ανανιάδου και ο ειδικός συνεργάτης της Δημάρχου Βεροίας κ. Σάμουελ Σαλέμ συγκοινωνιολόγος – πολιτικός μηχανικός. Στο πάνελ επίσης συμμετείχε ο αντιδήμαρχος τεχνικών κ. Άρης Λαζαρίδης.

 

Την  έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βεροίας Ηλίας Τσιαμήτρος ενώ χαιρετισμό απηύθηνε η Δήμαρχος της Βέροιας κα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη η οποία επίσης αναφέρθηκε συνολικά στην ιστορία και την χρηματοδότηση του έργου. Μετά τις ομιλίες, ακολούθησε συζήτηση με το κοινό που γέμισε την αίθουσα της Στέγης. Συντονιστής της συζήτησης ηταν ο δικηγόρος και Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Βεροίας κ. Γεώργιος Μπιλέκας. Παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Βέροιας κ. Νίκος Μαυροκεφαλίδης, η περιφερειακή Σύμβουλος κα Γεωργία Μπατσαρά, ο Δκτης της Πυροσβεστκής Βεροίας κ. Συντίλας, εκπρόσωποι του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, αντιδήμαρχοι του Δήμου Βεροίας (Αρχοντάκη, Σταυροπούλου – Μπακαμτζόγλου, Βοργιατζίδης), ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Δημήτρης Δάσκαλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΠΑ κ. Γιώργος Μιχαηλίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Βεροίας (Γκαμπέσης, Νεστορόπουλος), Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Βεροίας, αρχιτέκτονες της πόλης, καταστηματάρχες του κέντρου και πλήθος πολιτών του Δήμου Βεροίας.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών παρατέθηκε ένα πλήρες προφίλ του υπό κατασκευήν έργου και παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι πτυχές του. Αναλύθηκε η επίπτωση του έργου στο κυκλοφοριακό της πόλης καθώς και ο αντίκτυπός του στην εικόνα του κέντρου της πόλης τόσο για τους ίδιους τους πολίτες, όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης απαντήθηκαν από τους ομιλητές και τον αντιδήμαρχο τεχνικών οι ερωτήσεις των πολιτών και ακούστηκαν οι απόψεις τους. Η εκδήλωση λόγω της συμμετοχής του κόσμου κράτησε μέχρι τις 21:15 αντί της 20:00 που ήταν προγραμματισμένη.