Ο Σύλλογος Γεωπόνων Ν. Ημαθίας και ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας σας προσκαλούν στην ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Αρχιτεκτονικής Τοπίου Νικολάου Κανταρτζή με θέμα « Αρχιτεκτονική Τοπίου – Τριπόταμος  πρόταση αξιοποίησης – διαχείρισης» στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Δευτέρα 5 Μαρτίου ώρα 6.00μμ.

Ο Νικόλαος Κανταρτζής είναι πανελλήνια αναγνωρισμένος ως γεωπόνος ανθοκόμος και αρχιτέκτων τοπίου, και έχει λάβει βραβεία για μελέτες και προτάσεις αρχιτεκτονικής τοπίου σε Πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι ο πρώτος που δίδαξε Ανθοκομία και Παρκοτεχνία το 1947 στην Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και ίδρυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την έδρα και το Εργαστήριο Ανθοκομίας.

H επιστημονική σχέση του με την Βέροια ξεκινάει το 1970 επί δημαρχίας Γ. Τσαλέρα όταν καλείται να υποβάλει μελέτες για τη διαμόρφωση της πλατείας Αγ. Δημητρίου (Λαδόμυλοι), του πάρκου Μαυρομιχάλη (Παπάκια) και της κοίτης Τριποτάμου από τους στρατώνες μέχρι τα παλιά σφαγεία. Οι μελέτες του που αφορούσαν στη διαμόρφωση της πλατείας και του πάρκου πραγματοποιήθηκαν, ενώ τα σχέδια για την κοίτη του Τριποτάμου δεν εκτελέστηκαν ποτέ.

Σήμερα 42 χρόνια μετά ο κ. Ν. Κανταρτζής επανέρχεται στην πόλη μας με σκοπό να παρουσιάσει εκείνα τα σχέδια και τις προτάσεις του.

 

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει συζήτηση

Στο φουαγιέ της Στέγης θα εκτίθενται οι χάρτες και τα σχέδια των προτάσεων του.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας.

 

Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας

Ανοίξεως 18

59100 ΒΕΡΟΙΑ

omilosart@yahoo.gr