Λαογραφική έκθεση μασκών, τα εγκαίνια της οποίας έγιναν το πρωί της Παρασκευής, φιλοξενείται, στη διάθεση του κοινού, μέχρι τον Ιούνιο στο ισόγειο του Βυζαντινού Μουσείο Βέροιας. Κατά την εκδήλωση των εγκαινίων, υπό τη διοργάνωση και την επιμέλεια των Εφοριών Κλασικών και Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο Λαογράφος Γιώργης Μελίκης, με τη συμμετοχή χορευτικών σχημάτων τοπικών λαογραφικών συλλόγων, παρουσίασε χειροποίητες μάσκες δρωμένων από την ελληνική παράδοση.
Πόντος, Καππαδοκία, Ανατολική Ρωμυλία και Παλιό Σιδηρόκαστρο, ήταν οι κυριότερες παραδοσιακές αφετηρίες της θεματολογίας των μασκών, που στον αριθμό τους έφταναν τις 80.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοργάνωση έπαιξε ασφαλώς η Προϊσταμένη των δύο Εφοριών – Αρχαιολόγος Αγγελική Κοταρίδη η οποία μίλησε για το πνεύμα της έκθεσης αλλά και την άοκνη αρωγή του προσωπικού της υπηρεσίας και των αρχαιολόγων.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης και οι Δήμαρχοι Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, Φώτης Δημητριάδης και Τάσος Καραμπατζός αντίστοιχα.