Μετά την έλευση ενός χρόνου και πλέον φαίνεται ωρίμασαν οι συνθήκες ώστε η πολιτεία να δώσει το πράσινο φως για τη σύσταση νέων Διοικητικών Συμβουλίων στους Ενιαίους  Συνδέσμους Απορριμμάτων των πάλαι ποτέ καποδιστριακών Δήμων. Όσον αφορά τον ΕΣΔΑ Νομού Ημαθίας το θέμα έρχεται για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας προκειμένου αυτό να ορίσει τα μέλη του που θα συμμετέχουν στον φορέα.

Έτσι σύμφωνα με όσα ορίζει ο Νόμος  ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Ο.Τ.Α. Νομού Ημαθίας ζητά από τον Δήμο Βέροιας να προχωρήσει εντός είκοσι ημερών από την δημοσίευση του νόμου (4042/13-2-2012), δηλαδή μέχρι την 4η Μαρτίου , στην εκλογή νέων αιρετών αντιπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΑ ΟΤΑ Νομού Ημαθίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΔΑ αποτελείται από εννέα μέλη εκ των οποίων ο Δήμος Βέροιας, που έχει  πληθυσμό 65.968 κατοίκων (απογραφή 2011) εκπροσωπείται τρεις αιρετούς εκπροσώπους ο ένας υποχρεωτικά από την αντιπολίτευση, τους οποίους και πρέπει να ορίσει

Ελπίζουμε να βρεθούν τα Μέλη που θα είναι πρόθυμα να  δεχτούν να εκπροσωπήσουν το Δήμο και να μην υπάρξουν δυσκολίες, δεδομένου ότι υπήρξαν στο πρόσφατο παρελθόν αποχωρήσεις, παραιτήσεις ή και απειλές περί παραίτησης, αφού το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ημαθία παραμένει μεγάλο «αγκάθι» τόσο για τους Δήμους όσο και για τους δημότες που καλούνται να πληρώσουν τα ανάλογα τέλη.