Ευθυγραμμισμένος με την κεντρική πολιτική και τις αντιμνημονιακές θέσεις του κόμματος που εκπροσωπεί, εμφανίστηκε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής  στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ επ΄ ευκαιρία της επίσκεψης και περιοδείας του στο Νομό Ημαθίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε στην συμφωνία που επετεύχθη νωρίς χθες το πρωί σχετικά με  τη νέα δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, δηλώνοντας ότι θα έχει την ίδια τύχη με την προηγούμενη και πως η αποτυχία είναι δεδομένη.

Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στάθηκε στην ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή για την αποδοχή ή όχι του νέου μνημονίου, τονίζοντας ότι έχει διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό, το οποίο σε συνάρτηση με τις δημοσκοπήσεις, δείχνει ότι στη χώρα μας δημιουργούνται νέα δεδομένα ως προς το σχηματισμό νέων πολιτικών συμμαχιών. Στο πλάνο αυτό τοποθέτησε και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι έχει την πρόθεση και τη διάθεση να συνεργασθεί με οποιοδήποτε πολιτικό σχηματισμό ή κόμμα για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές, αρκεί να υπάρχει κοινό ιδεολογικό υπόβαθρο.

Στην αρχή της συνέντευξης εξήγησε ότι δεν θα αναφερθεί σε τοπικά ζητήματα δεδομένου ότι μετά τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους θα ακολουθούσε περιοδεία στο Νομό και συγκεκριμένα επίσκεψη στο Νοσοκομείο Νάουσας,  συναντήσεις με τους εργαζόμενους εκεί, αλλά και με αυτούς των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας καθώς και με εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Τουρισμού της Νάουσας και πως αφού πρώτα ενημερωθεί για ζητήματα του τόπου μας μετά θα κάνει τοποθετήσεις στην πολιτική ομιλία που θα πραγματοποιούσε το ίδιο βράδυ στην αίθουσα της Εστίας Μουσών στη Νάουσα.

Υποστήριξε ακόμα μια φορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τα δυο μνημόνια, λέγοντας ότι δεν οδηγούν παρά στην πτώχευση, αλλά απέφυγε να γίνει ιδιαίτερα επικριτικός έναντι των κομμάτων που τα υπερψήφισαν. Αντίθετα αναφέρθηκε στους κερδοσκόπους και στη θέση την οποία έφεραν τη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι εάν υπήρχε άρνηση αποδοχής της πρώτης βοήθειας, τότε θα  υπήρχε ο χρόνος να ξεφύγει η Ελλάδα από το δύσβατο δρόμο που μπήκε, γιατί το οικονομικό πρόβλημα θα μεταφέρονταν σ΄ αυτούς και προκειμένου να μη χάσουν μέρος των κερδών τους θα αντιμετώπιζαν το χρέος της Ελλάδας με διαφορετικό τρόπο.

Δεν παρέλειψε ακόμα να υπενθυμίσει την κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός με

τα μέτρα που εφαρμόστηκαν, επισημαίνοντας πως έρχονται νέες άγριες περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικού κράτους, που θα κρατήσουν  χρόνια και θα πλήξουν εκατομμύρια Έλληνες. Πρόσθεσε δε ότι «το σύνολο των 130 δισ. θα πάνε όλα στους τραπεζίτες και τους δανειστές μας, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για το λαό.»

Προς επίρρωση των λεγομένων του έφερε ως παράδειγμα την Ισλανδία, η οποία όπως είπε μετά τον εκδιωγμό του ΔΝΤ βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης, κάτι που θα μπορούσε να πράξει και η Ελλάδα, χωρίς να μπαίνουν από τους κυβερνώντες συνεχή διλήμματα για την παραμονή στο ευρώ, τη χρεοκοπία ή όχι κλπ.

Ζήτησε να γίνουν το συντομότερο εκλογές προκειμένου να εκφραστεί ο ελληνικός λαός για τον οποίο αποφασίζουν άλλοι ερήμην του, επικαλούμενος την τελευταία δημοσκόπηση που έδειξε ότι πάνω από το 60% του λαού επιθυμεί εκλογές.

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του και τα αποτελέσματα που θα έρθουν θα μας στείλει  το μήνυμα εάν επιθυμεί συνεργασίες κομμάτων και αν θα δώσει στις δυνάμεις της Αριστεράς αυτήν τη δυνατότητα», είπε.

Toν Ευρωβουλευτή συνόδευε το Μέλος της Κεντρικής και Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παυλίδης, μαζί με τοπικά στελέχη του κόμματος, ενώ τον προλόγισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαμπίδης.