Με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας των μεταφορέων πετρελαίου θέρμανσης Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώθηκαν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, με τα βυτιοφόρα τους  στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιβολή εξοντωτικών προστίμων, στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους κινητοποίησης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως η Πολιτεία δεν είχε αντιληφθεί το τεράστιο πρόβλημα των ταξιτζήδων, έτσι και τώρα με τους βενζινοπώλες, τραβά το σχοινί στα άκρα με τα εξοντωτικά πρόστιμα που θα τους καταδικάσουν στην ανεργία. Αν κλείσουν τα βενζινάδικα, τότε θα πρέπει και οι υπουργοί, τόσο της τωρινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης, να  εγκαταλείψουν κι αυτοί τις θέσεις τους, να χαρίσουν τους μισθούς τους στα ιδρύματα της χώρας και να βγουν στο ελεύθερο επάγγελμα.

            Άνθρωποι που δεν έχουν μυρωδιά από πεζοδρόμιο, άνθρωποι ανεπάγγελτοι, οδηγούν τους ανθρώπους της πιάτσας και του μεροκάματου στην οικονομική εξαθλίωση. Μόνο ντροπή μπορώ να πω. Αν τους έχει μείνει στάλα αξιοπρέπειας, οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις ώστε να μειώσουν τα ιλιγγιώδη πρόστιμα που επιβάλλονται από τη νομοθεσία».

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου