Θεωρώ επιβεβλημένο καθήκον μου και εγώ να συγχαρώ δημόσια το Δ/ντη της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Βέροιας κ. Γιάννη Τροχόπουλο και το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της με πρόεδρο τον Γυμνασιάρχη κ. Κώστα Θεοχαρόπουλο διότι με την ποικιλότροπη συμβολή τους πέτυχαν να αναβαθμίσουν πάρα πολύ τη Βιβλιοθήκη και να συντελέσουν σε απίστευτες επιτυχίες της.

Συνετέλεσαν με την μεθοδικότητα και την εργατικότητα τους να γίνει η Βιβλιοθήκη γνωστή σ’ όλον τον κόσμο, γνωστή για το τεράστιο έργο της και τις επιτυχίες της.

Κατόρθωσαν οι παράγοντες αυτοί, με τη στενή και άριστη συνεργασία τους να συνδέσουν το όνομά τους με τη μεγαλύτερη διάκριση, παγκοσμίου επιπέδου, τη Βράβευση της βιβλιοθήκης με το βραβείο «Πρόσβαση στη γνώση» που της απένειμε το ίδρυμα Bill and Melinda Gates   τον Αύγουστο του 2010 καθώς και το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ (1000000E).

Τέτοιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι και τέτοια Διοικητικά Συμβούλια, πρέπει να τιμώνται και να επαινούνται γιατί σπανίζουν στην εποχή μας.

Κύριε Θεοχαρόπουλε και κύριε Τροχόπουλε ( που αντιπροσωπεύεται και πολλούς άλλους ), να είστε βέβαιοι ότι για την τεράστια αυτή προσφορά σας, η Βέροια θα σας ευγνωμονεί και θα σας θαυμάζει. Συγχαρητήρια.

 

Παύλος Πυρινός

Συγγραφέας-Ιστορικός