Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην πρόσκληση της Περιφερειακής Εφορίας Προσκόπων για τη συγκέντρωση τροφίμων στο πλαίσιο της Ημέρας Σκέψεως και Φιλίας , το περασμένο Σάββατο  18  Φεβρουαρίου (Γάλα , Ζυμαρικά , Όσπρια , Λάδι , Ζάχαρη ).Βρεθήκαμε σε ένα από τα σούπερ μάρκετ που συμμετείχαν σ΄αυτήν την προσπάθεια, και συγκεκριμένα στο σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» στο οποίο το 5ο Σύστημα Προσκόπων έδωσε τον καλύτερο εαυτό του προκειμένου να βοηθήσει στην συγκέντρωση τροφίμων. Τα μικρά παιδιά ενημέρωναν τους εισερχόμενους πελάτες στην είσοδο για τη δράση τους με ειδικό έντυπο και στη συνέχεια συγκέντρωναν αυτά που δώριζαν οι πελάτες σε κούτες. Η διαδικασία κράτησε σχεδόν όλη μέρα και στέφτηκε με επιτυχία. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των Προσκόπων αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της συγκέντρωσης, ακολουθεί η δεύτερη που αφορά την μεταφορά των τροφίμων σε διάφορες ενορίες και ιδρύματα ώστε κατά την τρίτη φάση να διανεμηθούν σ΄ αυτούς που τα χρειάζονται και τα έχουν ανάγκη. Για την ιστορία να πούμε ότι τα τρόφιμα που συγκέντρωσε το 5ο Σύστημα θα παραδοθούν στην ενορία της Κυριώτισσας και στο γηροκομείο. Τα Super Market στα οποία υπήρχαν  συνεργεία συλλογής τροφίμων είναι :

  • Αρβανιτίδης στην οδό  Μεγ. Αλεξάνδρου,  Βενιζέλου και 16ης Οκτωβρίου
  • Βερόπουλος στην οδό Μητροπόλεως
  • ΑΒ Βασιλόπουλος στην περιφερειακή Οδό Βέροιας
  • Μαρινόπουλος στην Λεωφόρο  Στρατού
  • Μασούτης στην οδό Μεγ  Αλεξάνδρου
  • Lidl  στην περιφερειακή Οδό Βέροιας

Στο κάλεσμά τους οι Πρόσκοιποι ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι  «αναγνωρίζουμε την οικονομική και κοινωνική δυσκολία  στην οποία βρισκόμαστε όλοι μας.Όμως σε πείσμα των καιρών ας δώσουμε νόημα στο σύνθημα «Λίγα από Πολλούς» και θα δούμε όλοι μας, ότι αυτό το ένα από πολλούς στο τέλος είναι τεράστιο. Ας δώσουμε ο καθένας μας στον εαυτό του την χαρά να είναι μέτοχος και συμμέτοχος στη δράση αυτή».

Και πράγματι οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν με περίσσευμα καρδιάς στην προσφορά και έδειξαν την αλληλεγγύη τους στο συνάνθρωπο με μεγάλη προθυμία