Τα άγρια θηρία περιφέρονται στην κοινότητα της Κλεισούρας, αναζητώντας τροφή και αφήνουν πίσω τους την καταστροφή. Οι ζημίες είναι ανυπολόγιστες, αναφέρει ο Ζήσης Γκαγκνιάρης, ο οποίος είδε την επιχείρηση του γιού του να καταστρέφεται.

«Από τις 300 κότες η αρκούδα με τα μικρά της έφαγε ή έπνιξε τις 150. Τα περισσότερα κοτόπουλα ήταν μικρά και δεν έδιναν ακόμη αυγά». Είναι άγνωστο το πότε θα μπορέσει να ανακάμψει η μονάδα. Όπως παραδέχεται ο κ. Γκαγκνιάρης μόνο η ηλεκτροφόρα περίφραξη αποτελεί λύση.  

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και η Κωνσταντίνα Χήτα, πρόεδρος της κοινότητας Κλεισούρας, που σημειώνει πως μετά την τοποθέτηση των ηλεκτροφόρων συρμάτων δεν πλησιάζουν τα άγρια ζώα.

Ένα πρόβλημα κοινό μεταξύ κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων στην ορεινή χώρα, θα μπορούσε να επιλυθεί οριστικά εφ’ όσον οι ιδιοκτήτες αποφάσιζαν να προστατέψουν το ζωικό τους κεφάλαιο με τον απλούστερο τρόπο που χρησιμοποιούν επί δεκαετίες οι συνάδελφοί τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Περιφράζοντας τους τόπους βοσκής και διαβίωσης των ζώων τους.

Είναι κάτι ανάλογο με τις κλειδαριές ασφαλείας ή τον συναγερμό που τοποθετεί ένας ιδιώτης στην οικία του, προκειμένου να προστατευτεί από παρείσακτους εισβολείς.

ΕΡΤ