το Σύνταγμα της χώρας, σας υποχρεώνει να ενεργείτε με γνώμονα το συμφέρον του Λαού και του Έθνους. Δυστυχώς όμως τα δύο τελευταία χρόνια έχετε παραβιάσει την εντολή αυτή του Συντάγματος.

 

Όπως μας λέτε, δεν γνωρίζατε ότι με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, εκχωρήσατε την Εθνική κυριαρχία της χώρας στους ξένους, παραιτούμενοι από την ασυλία της Εθνικής Κυριαρχίας υπέρ των τοκογλύφων δανειστών.

Σας εκτιμούμε και πιστεύουμε ότι πράγματι δεν γνωρίζατε τι ψηφίζατε γιατί αλλοιώς δεν θα το ψηφίζατε!

 

Όταν το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε από εσάς, δικαιολογηθήκατε ότι αυτό το κάνατε για να σώσετε την χώρα. Είπατε ότι δεν μπορούσατε να κάνετε αλλοιώς.

Το πρόγραμμα αυτό «σωτηρίας» της χώρας απέτυχε παταγωδώς και ο λαός μας σύρθηκε στη φτώχεια και την ανεργία, ενώ καταργήθηκαν κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών.

Στη ψηφοφορία αυτή είχατε ψηφίσει το κεφάλαιο Α του Εφαρμοστικού Νόμου με το οποίο υπό το πρόσχημα της «αξιοποίησης» της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, ξεπουλιέται ολοκληρωτικά, μισοτιμής η εθνική περιουσία.

 

Λοιπόν αγαπητέ μου κε Βουλευτή έχεις μιά πραγματικά μεγάλη ευκαιρία γιά να αλλάξεις τα πράγματα.

Με τη νέα Δανειακή Σύμβαση θα ξαναέλθει στη Βουλή η παλαιά Δανειακή Σύμβαση , την οποία έχει υπογράψει μόνο ο πρώην υπουργός οικονομικών και κατά συνέπεια δεν έχει καμμία νομική ισχύ.

Επίσης θα έλθει στη Βουλή πρός κύρωση από 180 βουλευτές εκείνος ο Εφαρμοστικός Νόμος που δεν είχες προλάβει να διαβάσεις και κυρίως το κεφάλαιο Α. Ο νόμος αυτός είναι στον αέρα γιατί δεν έχει ψηφιστεί από τα 2/3 της Βουλής.

 

Αγαπητοί κοι Βουλευτές είχατε αρκετό χρόνο γιά να διαβάσετε τι ψηφίσατε τότε και έτσι εμείς οι εκλογείς, εντολοδόχοι και τελικοί κριτές σας, γνωρίζουμε ότι γνωρίζετε!

 

Τώρα γνωρίζετε ότι αν αποδεχτείτε το αγγλικό δίκαιο στην νέα δανειακή σύμβαση, αφαιρείτε από την χώρα το μόνο νομικό όπλο αντίδρασης που έχει ενάντια στους τοκογλύφους δανειστές και την εκθέτουν σε κίνδυνο κατασχέσεων και διαρπαγής του εθνικού πλούτου.

 

 

Τώρα γνωρίζετε ότι με το άρθρο 1 παρ. 1-4 ψηφίσατε την εκχώρηση στους δανειστές κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού κράτους (συμπεριλαμβανομένων ακόμη και ταμειακών διαθεσίμων των υπό εκχώρηση στοιχείων).

 

Τώρα γνωρίζετε ότι με το άρθρο 1, παρ.6 ψηφίσατε την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από κάθε δικαίωμα που απορρέει από τα υπό «αξιοποίηση» περιουσιακά στοιχεία. Δηλαδή τα έσοδα όλων των δημόσιων υπηρεσιών και παγίων πάνε αυτούσια στους δανειστές.

 

Τώρα γνωρίζετε ότι στο άρθρο 1, παρ.7 ψηφίσατε ότι ο Ελληνικός λαός που έχει παραιτηθεί από κάθε έσοδο των υπό «αξιοποίηση» στοιχείων αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για την εύρυθμη λειτουργία τους.

 

Τώρα γνωρίζετε ότι με το άρθρο 1, παρ.11 ψηφίσατε ότι το Ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να λάβει ούτε ευρώ σε φόρους ή εισφορές από το Ταμείο «αξιοποίησης».

 

Τώρα γνωρίζετε ότι με το άρθρο 4, παρ.1 ψηφίσατε ότι η απόφαση για το που θα διατεθούν τα στοιχεία λαμβάνεται από τους δανειστές(εκπρόσωποί τους συμμετέχουν στο ΔΣ του Ταμείου “Αξιοποίησης”).Μπορεί ας πούμε το αεροδρόμιο Μακεδονία να πουληθεί στα Σκόπια και να αλλάξει ονομασία.

 

Τώρα γνωρίζετε ότι με το άρθρο 9, παρ. 1 ψηφίσατε και δώσατε την δυνατότητα στους δανειστές να τροποποιούν τα καταστατικά των οργανισμών με μια απλή απόφαση.

Δηλαδή μπορούν άνετα να αυξήσουν τα τιμολόγια του νερού ας πούμε γιατί έτσι θέλουν!

 

Τώρα γνωρίζετε ότι με τα άρθρα 11-14 ψηφίσατε την δυνατότητα των δανειστών να αλλάζουν τους συντελεστές δόμησης, να αλλάζουν χρήσεις γης, να καταλαμβάνουν αιγιαλούς και φυσικά να απαιτούν από το Ελληνικό κράτος να τους κατασκευάζει τις συνοδευτικές υποδομές με δικά του έξοδα.

 

Κοι Βουλευτές, ας αφήσουμε το παρελθόν , ας μην μιλήσουμε και γιά το μέλλον,θα θέλαμε όμως να μιλήσουμε γιά εκείνη την στιγμή που η ματιά της ιστορίας θα πέσει επάνω σας.

Τη στιγμή που θα ακούσετε το όνομά σας και θα πρέπει να πείτε ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.

Εκείνη την στιγμή είμαστε σίγουροι ότι τα γόνατά σας δεν θα τρέμουν επειδή θα σας κοιτάζουν 10 εκατομύρια ζευγάρια μάτια Ελλήνων.

Δεν θα τρέμουν γιατί γνωρίζετε οτι θα πρέπει να πείτε το μεγάλο ΟΧΙ!

Και θα το πείτε κ Βουλευτές , αγαπητοί μας εκπρόσωποι γιατί τώρα γνωρίζετε ότι γνωρίζουμε!!

 

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΣΥΝΕΠΩΣ  ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΗ.

 

Και θα κλείσουμε αυτή την ανοιχτή επιστολή του λαού της Ημαθίας με την αγαπημένη  σας ευχή τα τελευταία χρόνια πρός εμάς όλους  ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ!