Συγκεντρώθηκαν την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012, στο χώρο του δημαρχείου Βέροιας εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των παρακάτω πρωτοβάθμιων σωματείων:

1. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

2. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

3. ΕΛΜΕ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ

4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ

6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ

7. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ

καθώς και εκπρόσωποι των αγανακτισμένων, με σκοπό να συζητήσουν κοινούς τρόπους δράσης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του φλέγοντος ζητήματος λειτουργίας και ύπαρξης του ΕΟΠΥΥ.

Κατά τη σύσκεψη πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις για τον καλύτερο συντονισμό των από εδώ και στο εξής ενεργειών των εργαζόμενων που εκπροσωπούνται από τα σωματεία αυτά:

  1. Από κοινού συνέντευξη τύπου των προέδρων των Δ.Σ. των σωματείων, την ερχόμενη Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 12:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ως πρώτη κίνηση περαιτέρω δημοσιοποίησης του προβλήματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πρόνοιας  των εργαζόμενων, όπως αυτό το βιώνουν καθημερινά όλοι οι ασφαλισμένοι.
  2. Ενεργή στήριξη της προγραμματισμένης από την ΕΛΜΕ Ημαθίας συγκέντρωσης – συζήτησης της ερχόμενης Πέμπτης 16ης Φεβρουαρίου με εισηγητές τους
  3. α) Σδούκος Θεόδωρος νοσοκομειακός γιατρός μέλος της ΕΝΙΘ και της  ΟΕΝΓΕ
    β) Ισαακίδης Πρόδρομος γιατρός, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας.
  4. Άμεσες συναντήσεις με τον Ιατρικό Σύλλογο Βέροιας- το διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας και Δ/ντή του ΕΟΠΥΥ
  5. Προετοιμασία και διοργάνωση από κοινού κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στην κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος και των συνεπειών της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ στην παρεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια για τους εργαζόμενους, συνταξιούχους αλλά και άνεργους της περιοχής μας.

 

Σ’αυτή την κατεύθυνση καλούμε και όλους τους υπόλοιπους μαζικούς φορείς και σωματεία εργαζομένων της περιοχής μας, να πλαισιώσουν και να στηρίξουν ενεργά την προσπάθεια αυτή. Οποιοδήποτε σωματείο εργαζομένων-συνταξιούχων επιθυμεί να λάβει μέρος στην συνέντευξη τύπου παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε στα τηλ.2331350112(Μαρκησία Πουρνάρα), 6946479265(Σ.Δαλιγκάρος) και στην ηλ.διεύθυνση sydhnh@gmail.com έως την Δευτέρα 13-2-2012 και ώρα 10:00 πμ.