Ο αγροτικός κόσμος παραμένει στα μπλόκα, και σήμερα (6/2) αναμένονται αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Η σύσκεψη θα γίνει το μεσημέρι, στη Νίκαια Λάρισας.

Στο μπλόκο του Πλατυκάμπου, όπως και στο μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα, οι αγρότες έκαναν συσκέψεις χθες προκειμένου να δουν και να αποφασίσουν με τι εισηγήσεις θα έρθουν στη σημερινή σύσκεψη, την οποία συγκαλεί η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για να αποφασίσουν από εδώ και πέρα πώς θα κινηθούν. Και στο μπλόκο του Πλατυκάμπου και στο μπλόκο του Ε-65 στην Καρδίτσα οι αγρότες αποφάσισαν να εισηγηθούν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Τι σημαίνει αυτό και με ποια μορφή θα γίνει αυτή η κλιμάκωση θα αποφασιστεί στη Νίκαια της Λάρισας.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάνια Γκουσιάρη, υπάρχουν διάφορες προτάσεις, όπως για παράδειγμα να διοργανωθεί ένα συλλαλητήριο μεγάλο στην Αθήνα. Υπάρχουν μηνύματα από διάφορα άλλα μπλόκα της χώρας που επίσης μιλούν για κλιμάκωση του αγώνα, άλλα λίγο πιο ήπια, άλλα λίγο πιο σκληρά, με την έννοια ότι κάποιοι εισηγούνται ολικούς αποκλεισμούς εθνικών δρόμων και κάποιοι εισηγούνται συμβολικούς αποκλεισμούς.

Αυτό που λένε οι αγρότες είναι ότι τα όσα ανακοινώθηκαν θεωρούν ότι δεν ικανοποιούν τα αιτήματά τους και ότι σε κάθε περίπτωση, όταν θα το αποφασίσουν να έρθουν σε διάλογο -που τον θέλουν βεβαίως – θέλουν αυτός να γίνει με τον πρωθυπουργό.

Πηγή ΕΡΤ