Νίκη μεγάλης βαθμολογικής σημασίας κάτω από αντίξοες συνθήκες πέτυχε η ομάδα μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας στο παγωμένο Άργος Ορεστικό, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι Βεροιώτες ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι παίρνοντας το προβάδισμα με 9-3.  Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι εμφανίστηκαν με 4 νέους παίκτες και νέο προπονητή στον πάγκο τους, εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Κασαμπαλή στο 5 λεπτό με δύο τεχνικές ποινές και έχοντας μεγάλη ευστοχία  κατάφεραν να χτίσουν μια διάφορα μέχρι και 10 πόντους (37-27). Οι παίκτες του Φιλίππου αντέδρασαν, βρήκαν ξανά την ψυχραιμία τους και έτσι το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 41-38.

 

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια ακόμη απώλεια για τον Φίλιππο καθώς τραυματίστηκε ο Ιωσηφίδης και σε συνδυασμό με την απουσία του Κόγια, περιόρισε πολύ τις επιλογές του τεχνικού τιμ. Παρόλα αυτά στο δεύτερο ημίχρονο ο Φίλιππος εμφανίστηκε πολύ καλύτερος, τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Γρήγορα ισοφάρισε κι έκλεισε το δεκάλεπτο με 58-54.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Βεροιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και με πρωταγωνιστές τους Προδρόμου, Κοτσάμπαση και Τριχόπουλο, επικράτησαν κατά κράτος και η διάφορα ανέβηκε μέχρι τους δέκα πόντους, χωρίς οι γηπεδούχοι να μπορούν να απειλήσουν περισσότερο.
Έτσι η ομάδα της Βέροιας κατάφερε να φύγει με άλλο ένα διπλό στις αποσκευές της!

Το μεγάλο ντέρμπι
Το ερχόμενο Σάββατο (12/2, 18:00) ο Φίλιππος υποδέχεται στο ΔΑΚ Μακροχωρίου τη Μεταμόρφωση Βόλου, στο μεγάλο ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής. Να είμαστε όλοι κοντά στην ομάδα μας, για μια μεγάλη νίκη που θα την οδηγήσει και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Δεκάλεπτα: 19-14, 41-38, 55-58, 71-78

Διαιτητές: Ζαγορίδης-Τσιρτσιμάλης

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ (Δημητριάδης): Σιδέρης, Καρατζάς 10 (1), Καραμήτσος 19 (3), Μίχος 10, Παντελίδης 5 (1), Πανταζής 2, Μιχαηλίδης 9 (3), Τσουμάνας 2, Κόττας 15 (2).

ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Γκίμας): Κοθράς 13, Τριχόπουλος 15 (1), Ιωσηφίδης 1, Προδρόμου 17 (2), Παπαπέτρου 3 (1), Τσακίρης 11, Κοτσάμπασης 16 (2), Κόγιας, Κασαμπαλής 2.