Συνδημότες και συνδημότισσες,

η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών κρατά τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου σε 24ωρη επαγρύπνηση.

Τα διαθέσιμα μηχανήματα αποχιονισμού είναι λιγοστά και το διαθέσιμο προσωπικό το ελάχιστο όλων των εποχών σε σχέση με την τεράστια έκταση του οδικού δικτύου που ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα, σε μια επιφάνεια που φτάνει τα 800.000 στρέμματα!

Ενόψει και της πρόγνωσης της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, που κάνει λόγο για πτώση της θερμοκρασίας στα επόμενα 24ωρα, ο Δήμος καλεί τους πολίτες να επιδείξουν υπευθυνότητα, διευκολύνοντας της επιχειρήσεις αποχιονισμού των συνεργείων του.

 

Ως εκ τούτου:

-Αποφεύγουμε να σταθμεύουμε τα οχήματα μας σε θέσεις που δυσχεραίνουν το έργο των αποχιονιστικών μηχανημάτων.

-Τοποθετούμε αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα μας, ακόμα και εάν δεν έχουμε προγραμματισμένη κάποια μετακίνηση, προκειμένου κάθε νοικοκυριό να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει κάποια έκτακτη ανάγκη μετακίνησης με ασφάλεια.

-Οδηγούμε προσεκτικά.

-Μειώνουμε τις μετακινήσεις μας.

-Καθαρίζουμε τον χώρο μπροστά στις εισόδους των κατοικιών και των καταστημάτων μας για τη δική μας ασφάλεια, αλλά δεν πετάμε τα χιόνια στη μέση του δρόμου.

-Φοράμε υποδήματα με όσο το δυνατόν αντιολισθητικό πέλμα.

 

-Ακόμα, επειδή δεν γνωρίζουμε την ένταση της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών τις επόμενες ώρες, φροντίζουμε για την ασφαλή διαβίωση των οικείων προσώπων της τρίτης ηλικίας.

-Δείχνουμε αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας της διπλανής πόρτας.

 

-Σημαντική θα είναι η βοήθεια των πολιτών στις προσπάθειες του Δήμου, αν στη διάρκεια της κακοκαιρίας κρατάμε όλοι τα απορρίμματα μας με ασφάλεια στα μπαλκόνια και τις αυλές, γιατί έτσι διευκολύνεται η εργασία των συνεργείων καθαριότητας μέσα στα χιόνια.

 

Τα συνεργεία του Δήμου Βέροιας θα συνεχίσουν να εργάζονται όλο το 24ωρο, ενώ στη διάθεση των πολιτών συνεχίζει να βρίσκεται το Κέντρο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στο τηλέφωνο 2331350516, το οποίο παρακαλούνται οι πολίτες να καλούν σε πραγματικά έκτακτες ανάγκες και όπου χρειάζεται η άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου.

 

Όλοι μαζί με ατομική υπευθυνότητα μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου που είναι στον αποχιονισμό, όπως και όλοι οι αιρετοί, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αν κάθε ένας πολίτης δεν συμπεριφερθεί με υπευθυνότητα σε περιόδους εκτάκτων αναγκών, τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται.

 

Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη

 

ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Έδρα: Αμαξοστάσιο Δήμου (έξοδος προς Εγνατία οδό) τηλ. 2331350516 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ