Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, 10.30 – 11.45 το πρωί
«Η μαγεία των σχημάτων και των χρωμάτων». Η Katia Muñoz με καταγωγή από το Περού τελειώνει τις σπουδές ζωγραφικής στη χώρα της και μετακομίζει στην Ισπανία όπου σήμερα ζει και εκθέτει. Πέρα από το προσωπικό δημιουργικό της έργο δραστηριοποιείται σε ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις. Μία από αυτές, Women’s Collective Art – Essence Project – (συλλογικό έργο για την ουσία της Θηλυκής Τέχνης), με μεγάλο ενδιαφέρον και απήχηση, αφορά στο έργο γυναικών όπου συμμετέχουν και παρουσιάζονται έργα γυναικών από όλο τον κόσμο. Στη Βαρκελώνη έχει ιδρύσει το Κέντρο Γυαλιού, το οποίο ασχολείται με την σχεδίαση και προβολή αυτού του ιδιαίτερου υλικού, το γυαλί.
Στο εργαστήριο μας στη Βιβλιοθήκη τα παιδιά, θα γνωρίσουν το πολύπλευρο έργο της Muñoz και ακόμη μία δημιουργική πτυχή της που είναι η mail-art, δηλαδή η δημιουργία μικρών έργων τέχνης που ανταλλάσουν οι καλλιτέχνες μέσω ταχυδρομείου, και θα σχεδιάσουν κάρτες mail-art με διάφορα θέματα.
«Πάντα μου άρεσε να ζωγραφίζω και να μαγεύομαι από τα χρώματα, τα σχήματα, το άγγιγμα, τις αισθήσεις, να θεραπεύω και να ανοίγω πληγές, να πετάω». Katia Muñoz.
Το έργο της Katia Muñoz παρουσιάζεται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του διαλόγου με καλλιτέχνες του κόσμου.
Με τη ζωγράφο Φωτεινή Χαμιδιελή. Για παιδιά 7-12 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη
Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8, τηλ. 2331024494

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)