Ιδιαίτερα παραγωγικές και ουσιαστικές χαρακτήρισε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα το διήμερο 30-31 Ιανουαρίου με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες υπουργείων και οργανισμών.

 

ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Προχωρούν τα έργα του «ΘΗΣΕΑ» – Στήριξη στη Συκιά από την Πολιτική Προστασία

 

Πιο συγκεκριμένα και ύστερα από επαφές στο Υπ. Εσωτερικών για μια σειρά τρεχόντων ζητημάτων, διαπιστώθηκε η πρόοδος των -υπό ένταξη στο ΕΣΠΑ- έργων του «ΘΗΣΕΑ» έτσι ώστε να επιταχυνθούν εκκρεμότητες στην ολοκλήρωσή τους ενώ για τα προβλήματα κατολισθήσεων στη Συκιά κατατέθηκε αίτημα επιχορήγησης του Δήμου από τα κονδύλια της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

 

ΣΤΟ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Διαβεβαιώσεις για την επέκταση του Νοσοκομείου – Δρομολογήθηκε η εγκατάσταση του στεφανιογράφου

 

Σε συνάντηση εργασίας με τον Υφ. Υγείας κ. Μάρκο Μπόλαρη, η Δήμαρχος Βέροιας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου ο οποίος έχει και την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ιατρείου, ενημέρωσαν την ηγεσία του Υπουργείου για το ζήτημα επέκτασης του Νοσοκομείου της Βέροιας και την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, με τη δημοτική αντιπροσωπεία να επισημαίνει για άλλη μια φορά τη σημαντικότητα της προσπάθειας. Κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υφυπουργός εξέφρασε ισχυρές διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Ως προς το ανοικτό ζήτημα της αποτελεσματικότερης και πληρέστερης περίθαλψης των καρδιοπαθών με την προμήθεια σύγχρονου μηχανήματος στεφανιογραφίας, ελήφθη η διαβεβαίωση ότι η δαπάνη έχει ήδη ενταχθεί στις επιχορηγήσεις του ΕΣΠΑ για εξοπλισμό υγειονομικών Ιδρυμάτων.

 


Στον ΟΚΑΝΑ

Από την άνοιξη θα λειτουργεί Μονάδα Απεξάρτησης στη Βέροια

 

Η σειρά επαφών της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη στην Αθήνα ολοκληρώθηκε με την προγραμματισμένη επίσκεψή της στον ΟΚΑΝΑ προκειμένου να επισπευστεί η εγκατάσταση της Μονάδας Απεξάρτησης, δεδομένου ότι ο Δήμος Βέροιας έχει ήδη ολοκληρώσει τις διοικητικές και τεχνικές ενέργειες που τον αφορούν. Η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ενημέρωσε τη δημοτική αντιπροσωπεία ότι οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί ενώ ανακοίνωσε και χρονοδιάγραμμα λειτουργίας σύμφωνα με το οποίο εκτιμάται ότι αρχές της άνοιξης θα λειτουργούν ήδη οι υποστηρικτικές δομές απεξάρτησης. Σημειώνεται ότι η δημιουργία της Μονάδας αυτής στο χώρο του Νοσοκομείου θα προσφέρει μια σημαντική ανάσα ανακούφισης σε δεκάδες οικογένειες συμπολιτών μας οι οποίοι μέχρι και σήμερα αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Κατερίνη προκειμένου να λάβουν σχετικές υπηρεσίες υποστήριξης και περίθαλψης.

 

Τέλος, ανακοινώνεται ότι ύστερα από επαφές του κ. Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας, του οποίου είναι μέλος, το ετήσιο προγραμματισμένο συνέδριο του φορέα για το έτος 2013 θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια, γεγονός που αναμένεται να προσελκύσει έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τον ιατρικό και αυτοδιοικητικό χώρο.